Blackbird Blackbird / Brazda lui Novac / Liar

Home $ Party $ Blackbird Blackbird / Brazda lui Novac / Liar

by | Sep 30, 2014 | Party

BLACKBIRD BLACKBIRD (US)
Brazda lui Novac
Liar

NEW DREAMS [LIVE] este un proiect creat de colectivul THE SHELTER cu scopul de a promova și scoate la lumină artiști fresh naționali și internaționali din sfera indie / indietronica/ electronica/ dream pop / post-punk.

Pornind de la simplul sentiment stârnit de muzică, conceptul are la bază o imagine constantă și solidă, având ca scop atragerea unui public eclectic printr-o îmbinare captivantă a mai multor genuri muzicale.

Mikey Maramag pictează peisaje muzicale. Sub aripile proiectului Blackbird Blackbird, Maramag ne amețește cu texturi sonore ce ne duc pe un tărâm neatins de imperfecțiunile vieții de zi cu zi. Alternând constant între accesibilitatea muzicii pop și impresionimsul ambiental, artistul continuă calea mapată de artiști ca M83, Caribou și Washed Out.

Primul material dicografic, Summer Heart (2010) ilustrează echilibrul synthpop și chillwave, în timp ce Boracay Planet EP (2012) captivează ascultătorul cu alura sa ambient house oarecum optzecistă. Tangerine Sky, lansat vara aceasta, este un material ambițios, complex și de-a dreptul magic, un melanj electronic psihedelic, chitări sinuoase și coloane sonore hipnotice.

După apariții alături de artiști ca Giraffage, XXYYXX și Slow Magic, Blackbird Blackbird vin la Cluj Napoca spentru a schița un alt portret muzical. Ne așteptăm la o prestație unică, încărcată de sensibilitate și profunzime, cot la cot cu dinamismul și complexitatea unui univers paralel.

###

BLN (Brazda Lui Novac) este proiectul de muzică electronică al lui Victor Popescu. A început în 1997, într-un moment în care muzica electronică întâmpina multe piedici de mentalitate în România.

A păstrat la nivel de pasiune muzica până de curând, iar odată cu deschiderea spre acest gen, în 2010, a lansat primul album.

Muzica lui BLN poate fi caracterizată ca un colaj de sintetizatoare, cu influențe din zona IDM sau electro. În 2003, Victor a înfiinţat Square Sound Studio unde face post producţie și sound design pentru reclame si filme.

De asemenea, predă sound design tinerilor de la Artskul și are colaborari cu diferiți producători de sintetizatoare. Este un susținator înflacărat al sunetului analogic pur.

Are 3 albume lansate la Square Sound Records si Raumklang Music, și numeroase colaborari cu artiști precum Plaid, Roel Funcken, Yvat, Midimode sau Architect. În ultimii ani BLN a susţinut concerte ca headliner sau a deschis concertele unor artişti cunoscuţi, atât în ţară cât și în Europa.

###

LIAR este un magician de beat-uri si un fumator inrait ce produce o aroma funky de tigari, future beats si bass. In vara anului 2011, a iesit in evident cu sunetul sau “esotech”, un amestec de techno melodic, progresie majestica si productie impecabila, urmand primul EP, “Undance” (2012), dominat de elemente dub, minimalism si trimiteri subtile trance, material ce a atras atentia lui Jamie XX (The XX).

In vara anului 2012, Liar a debutat ca DJ, prestand in deschidere la artisti ca Lorn, Sun Glitters, Dual Shaman, dar si Dub FX, Zeds Dead, Hostage, Canblaster si Sam Tiba, ajungand in curand la statutul de headliner.

Albumul de debut, “Strange Love” (2012) este un material hipnotic ce trece prin toate etapele muzicii bass moderne: post-trap, garage-house, esotech, trance future garage, power-balade, devenind un best-seller digital, si intrand in categroria “top 10 albums of the year”. Au urmat remixuri pentru artisti ca Active Child, Editors, Foals, JMSN, Mikky Ekko, Ruby Goe, S O H N, The XX, John Talabot, Lunice, Nosaj Thing, Sasha.

Intr-un haos controlat de creativitate, au mai urmat si 3 ep-uri orientate spre muzica de club, un LP si “Cybertime”, primul material pe vinyl. Materialele sunt o auditie a unor idei si obsesii noi, cu o eternal aroma oldschool.

“Scorpio” a fost lansat in vara anului 2014, fiind o oda trecutului si un testimonial al viitorului, un material plin de pasiune, precizie, putere si uneori precautie, ce mixeaza sinuos ballroom, grime, rave hardcore si cultura Detroit electro si drum trax.

Seturile sale sunt 90 – 240 de minute de mixuri oldschool si obscure, executate cu precizie chirurgicala ce, surprinzator, au reusit sa rescrie istoria viitorului muzicii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!