Filmul „Q.E.D.”, proiecție de gală la Cluj

Home $ Cinema $ Filmul „Q.E.D.”, proiecție de gală la Cluj

by | Sep 30, 2014 | Cinema, Știri Cluj

Cel mai apreciat film românesc al anului, „Q.E.D.”, scris și regizat de Andrei Gruzsniczki și selecționat în circa 20 de festivaluri internaționale, va avea o proiecție de gală la Cluj sâmbătă, pe 11 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Comedy. Clujenii vor avea ocazia să vadă filmul și să întâlnească o parte din echipă la Cinema Florin Piersic, de la ora 20.30. Vor răspunde întrebărilor publicului regizorul Andrei Gruzsniczki, producătoarea Velvet Moraru, actorii Sorin Leoveanu și Dorian Boguță.

Q.E.D.” se lansează pe ecrane începând cu 10 octombrie. În prima săptămână, spectatorii din Cluj pot vedea filmul la Cinema City Iulius Mall și Cinema City din Polus Center.

Drama cu accente policier are ca punct de plecare decizia unui matematician de a publica o cercetare într-o revistă a unei universităţi americane, în 1984, fără acordul Partidului. Gestul său nu rămâne fără consecințe. În rolurile centrale: talentații actori de teatru Ofelia Popii și Sorin Leoveanu, alături de Florin Piersic Jr. Tensiune, compromis, prietenie și trădare, într-un film care împrumută din aerul filmelor clasice de spionaj și îi are în distribuție și pe Virgil Ogășanu, Tora Vasilescu, Dorian Boguță, Marc Titieni, Paul Ipate, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunțeanu şi Mihai Călin.

Filmul și marchează o premieră în cinematografia românească de după 1989: este primul realizat pe peliculă alb-negru de la „Moromeţii” (1987) încoace. Vivi Drăgan Vasile, director de imagine cu peste 40 de filme în portofoliu, semnează imaginea ambelor producții. Un alt punct forte al filmului este scenografia semnată de Cristian Niculescu și premiată la Festival of Central and Eastern Film din Wiesbaden – goEAST. Montajul îi aparține Danei Bunescu, iar costumele – Svetlanei Mihăilescu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!