Spherik Accelerator lansează prima ediție a programului de accelerare pentru startup-uri din tehnologie

Home $ Știri Cluj $ Spherik Accelerator lansează prima ediție a programului de accelerare pentru startup-uri din tehnologie

by | Sep 30, 2014 | Știri Cluj

Echipele de tineri antreprenori aflate în etapa de concepere a unei idei de business au ocazia să se înscrie în programul Spherik Accelerator, în perioada 1-15 octombrie 2014.

Programul dedicat startup-urilor din România se va desfășura la Cluj-Napoca, pe perioada a patru luni, începând cu luna noiembrie, și se adresează echipelor care dezvoltă proiecte inovatoare, construind soluții sau produse tehnice pentru piața locală sau internațională.

Spherik Accelerator este un program de cu o metodologie proprie, în care profesioniști reputați vor ajuta echipele să-și dezvolte propriile startup-uri. Printre aceștia se numară experți internaționali precum Jackson Pan (Product Manager, Oracle), Elena Markova (Business Analyst Evalueserve), Seth Baum (Founder SoundView Group), Eric Prenen (Managing Partner Prenen Management Consulting) și profesioniști români ca Radu Georgescu (Founding Partner GECAD Group), Bogdan Iordache (Co-founder How to Web), Sorin Mîndruțescu (Country Manager Oracle Romania) și Antonia Onaca (Founder Aha-ha).

Prima ediție Spherik Accelerator debutează cu EMPRETEC, un workshop pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, creat de Națiunile Unite și Universitatea Harvard. Spherik Accelerator continuă cu 4 luni intensive dedicate dezvoltării startup-urilor. Echipele selectate în program vor primi spații individuale la Liberty Technology Park Cluj, într-un mediu care favorizează comunicarea și interacțiunea startup-urilor cu businessuri deja consacrate. În plus, startup-urile vor beneficia de suport pentru a se constitui juridic.

Am rămas impresionată de competențele tehnice ale oamenilor pe care i-am cunoscut anul acesta, de când am venit din California în Cluj. Spherik se bazează pe talentul de aici și își propune să-l pună în valoare, ajutând antreprenorii să construiască startup-uri de succes. Orașul are foarte mult potențial de a genera proiecte inovatoare.  Sunt onorată să fac parte dintr-o inițiativă atât de importantă pentru noul meu oraș, și sunt încântată de pasiunea și susținerea mentorilor și colaboratorilor acestei ediții, a declarat Jennifer K. Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

Aplicațiile vor fi evaluate de un panel internațional, pe baza progresului și a potențialului ideii dezvoltate, a experienței antreprenoriale și a motivației de a participa într-un program intensiv de patru luni, urmând ca până la cinci echipe să fie selectate în accelerator.

Înscrierile în Spherik Accelerator se fac aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!