Trei festivaluri clujene, nominalizate la Europe Festival Awards 2014

Home $ Știri Cluj $ Trei festivaluri clujene, nominalizate la Europe Festival Awards 2014

by | Oct 7, 2014 | Știri Cluj

Jazz in the Park, Electric Castle Festival şi TiMAF sunt nominalizate la Europe Festival Awards 2014

Gala Europe Festival Awards va avea loc pe 14 Ianuarie 2015 în Olanda la Eurosonic Noorderslag.
Votarea se face aici, în perioada 6-17 octombrie 2014.

Electric Castle Festival intră, pentru a doua oară consecutiv, în cursa pentru titlul de cel mai bun festival european de muzică, după ce a doborât, chiar de la a II-a ediție, toate recordurile stabilite vreodată în România la evenimente similare. Anul trecut, festivalul s-a numărat printre finaliștii celei mai importante competiții europene de gen, alături de alte evenimente cu nume rezonante din industrie, precum Melt! Festival, Volt Festival, I Love Techno sau Balaton Sound.

Conceptul Electric Castle și cei peste 79.000 de participanţi din ţară şi străinătate care au luat cu asalt, în luna iunie, Castelul Banffy din Bonțida au făcut ca evenimentul să fie nominalizat la categoria cel mai bun festival de mărime medie. European Festival Awards își păstrează modul de jurizare, câștigătorul urmând a fi desemnat în proporție de 75% prin votul publicului, iar un juriu format din reprezentanți ai industriei muzicale va intregi punctajul final.

Jazz in the Park concureaza pentru titlul de Best Small Festival, rezervat evenimentelor care nu depasesc 10.000 de participanti. Ediţia din acest an s-a desfășurat la sfârșitul lunii iunie la Cluj-Napoca și a însemnat zece concerte, un târg în aer liber cu peste o sută de expozanți, activități pentru copii și adulți și… multă relaxare în hamace, pe pături sau direct pe iarbă.

În 2015, Jazz in the Park vă propune 7 zile de muzică bună în mai multe locuri din oraș. În plus, ediția de anul viitor va fi dedicată titlului de Capitală a Tineretului pe care Clujul l-a câștigat. Stați aproape pentru mai multe detalii!

Aflat în plină desfășurare, TiMAF se află din nou pe lista finaliștilor alături de cele mai mari festivaluri europene la concursul ce adună anual peste 300 de astfel de evenimente de pe întreg continentul.
Cea de a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania are loc în perioada 3 – 19 octombrie 2014 şi cuprinde spectacole cu artişti internaţionali si naţionali, petreceri, competiţii de muzică, dans, fashion şi graffitii. Programul îl găsiţi aici.

Noi am votat:
Best Small Festival – Jazz in the Park
Best Medium-Sized Festival – Electric Castle Festival
Best Indoor Festival – TiMAF

Voi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!