Spoken Word Poethree @ Zorki Photo Cafe

Home $ Articole $ Spoken Word Poethree @ Zorki Photo Cafe

by | Oct 15, 2014 | Articole

Spoken Word Poethree

Spoken word poetry este o formă de performance art, ce se bazează pe prezența scenică a poetului și poezia sa – o discuție directă între poet și public. Primele forme de spoken word poetry, deși necizelate, apar în Grecia Antică, unde poeții își prezentau lucrările printr-o expunere verbală în forum. Spoken word a luat amploare prin anii ’70 în Chicago unde a fost reînviată și reinventată această artă fiind influențată de aroma urbană și greutățile prin care treceau clasele sărace din ghetto-urile americane. În ziua de azi, spoken word poetry reprezintă o forma de artă liberă de îngrădirile clasice ale poeziei, o eliberare pură de energie, necenzurată, curată și direcționată către public, temele sunt variate, experimentele sunt bine-venite.

Poethree înseamnă trei tineri cu poezii și-un DJ care pun bazele unei comunități de spoken word poetry în limba română în Cluj-Napoca (yeah, as we speak). Mișcarea Poethree e unică din două motive: spoken word poetry (check) și 3 stiluri diferite care, culmea, chiar oferă omogenitate grupului (double-check).

Tudor Ciubotari e cel cinic cu spirit satiric. Te enervezi sau râzi, lui îi mulțumești.
Ionuț M. Călin e și el cinic, dar pierdut și regăsit în introspecții. Pune piedici, ai grijă.
Paul Cristian parcă are ochi critic de robot. Îți pune subiectele pe tavă de-ți hrănești și nepoții nepoților.
Aldaris e DJ-ul grupului care prepară poezia cu un strop de dinamism muzical ca să fie digerată mai lesne. (P.S. și el scrie.)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!