Depozitul de Filme își deschide porțile pentru comunitate

by | Oct 16, 2014 | Știri Cluj

Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a trecut prin transformări majore în ultimele luni: spațiul a fost igienizat și împrejmuit, vegetația sălbatică crescută în timp a fost toaletată, molozul îndepărtat, iar clădirile au trecut prin reparații de urgență care să permită desfășurarea unor evenimente în condiții de siguranță. De asemenea, au fost amenajate alei de acces, iar pelicula aruncată pe jos a fost colectată și depozitată.

Această intervenție a fost posibilă datorită strângerii de fonduri prin campania „TIFF salvează Depozitul de filme”, care a inclus o componentă de crowdfunding, respectiv donații oferite online de clujeni și oameni din întreaga țară prin platforma WeAreHere, în valoare totală de 2.300 de euro, și o donație semnificativă a UniCredit Țiriac Bank, care s-a ridicat la 7.000 de euro. Scopul acestei campanii a fost pregătirea spațiului pentru a găzdui evenimente publice, ca prim pas spre transformarea lui într-un Muzeu al Filmului, în cadrul proiectului „Salvați Marele Ecran”, susținut de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Victoria Film. Intervenția a fost sprijinită de RADEF România Film, care a susținut activitățile campaniei.

Un prim eveniment are loc duminică, când Depozitul de Filme va fi redat circuitului public. Intrarea este liberă la toate activitățile.
De la ora 12, programul zilei include concerte, spectacole de magie, piese de teatru, iar seara se va încheia cu un concert-surpriză, la ora 19. Pe tot parcursul zilei, clujenii sunt așteptați la o nouă ediție a Târguțului Vintage, un târg de produse în stil vintage dintre cele mai diferite, de la haine la bijuterii create manual.

Meniul zilei va include ceai, vin cald și cafea, pe care vizitatorii le vor putea savura în hamace sau participând la activitățile zilei. Copiii de la fundația „Noi Orizonturi” vor susține la Depozitul de Filme demonstrații de jonglerie între orele 12 și 16, care vor fi urmate de un spectacol de magie și schițe de teatru susținute de studenții Facultății de Teatru și Televiziune. Special pentru copii, o zonă de „playful learning” va promova învățarea prin joc, prin intermediul unor mici activități educative.

Momentul oficial de inaugurare este programat la ora 18, în prezența unor reprezentanți ai autorităților locale, ai UniCredit Țiriac Bank, Asociației Victoria Film și membrilor echipei TIFF.

DJ Paul va asigura fundalul muzical al zilei, iar seara se va încheia cu un concert-surpriză.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This