Fury

Home $ Cinema $ Fury

by | Oct 22, 2014 | Cinema

După o pauza de o săptămână, timp în care clujenii au râs copios la Festivalul de Film Comedy Cluj, revenim cu o recomandare de week-end, un film de război care ne poarta în trecut până în 1945. Fury, în regia lui David Ayer, un talentat regizor care a abandonat filmele despre polițiști (End of Watch, Street Kings, Harsh Times, Sabotage) pentru unul despre eroii celui de-al doilea război mondial, spune povestea lui Wardaddy (Brad Pitt), un sergent american cu mare experiență pe câmpul de luptă. Acțiunea are loc în aprilie 1945, când războiul se apropia de final, dar cu toate acestea filmul surprinde destul de bine atmosfera ultimului an de război. Mizeria, frigul, orașele distruse, fac parte dintr-un peisaj dezolant, unul în care moartea e prezentă la tot pasul.

Povestea sergentului Warddady, a celor cinci soldați aflați în subordinea lui și a tancului Fury, începe în inima Germaniei naziste și se poate încheia aici, când aceștia se văd nevoiți să înfrunte singuri un pluton de 300 de soldați nemți. Curajul și dorința de a opri cât mai repede acest război lung, îi determină pe acești eroi să lupte până la capăt.
Fury e presărat cu momente dramatice, cu momente de tensiune și poate fi cel mai bun film despre Al doilea Război Mondial din ultimii ani. Distribuția îl are în centru pe Brad Pitt, dar alături de el se mai găsesc nume importante precum Shia LeBeouf (Transformers), Michael Pena (End of watch) sau Logan Lerman (The perks of being a wallflower).

Filmul are premiera vineri în toată țara și dacă nu doriți vă vizionați un film despre război, vă recomandăm să vedeți SF-ul de acțiune Automata, cu Antonio Banderas in rolul principal sau drama Serena cu Jennifer Lawrence în rolul principal. Puteți consulta aici programul cinematografelor din Cluj.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Fury
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!