Livada – Good food. Fine Wines. Great music

by | Oct 26, 2014 | Recomandări

În primăvara acestui an, restaurantul Livada (Clinicilor 14) a fost mistuit de flăcări. Pe parcursul verii ne-am putut bucura de terasa cu gradină, iar din această lună restaurantul a fost redeschis sub un nou concept.

Livada – Good food. Fine Wines. Great music
Aşteptarea a luat sfârşit în 10 octombrie, când a avut loc redeschiderea oficială a restaurantului. Noul concept prezintă un meniu complex, un nou design şi evenimente live în fiecare weekend.
Cu această ocazie am stat de vorbă cu Robert, managerul restaurantului, pentru a afla mai despre ce înseamnă noul concept de restaurant şi cui se adresează.

Mancarea
Meniul a fost schimbat şi îmbunătăţit iar acum este mai complex, cuprinzând chiar și 4-5 feluri pentru fiecare tip de carne (vită, pește, porc și pui). Accentul este pus pe bucătăria internaţională, însă au fost păstrate preparatele tradiționale din meniul vechi iar acum sunt prezentate sub titlul “Retro”. Pe lângă vestitul ciolan de porc servit cu varză călită și cartofi piure, musai să încercați și cârnații de casă! Sunt făcuți chiar în bucătăria Livada.

Un subiect important sunt pastele iar un restaurant care se respectă le pregătește home made. Livada nu face excepție, astfel că recomandarea noastră este să le încercați pe cele cu creveți și sos de roșii. Este un dish american cunoscut iar sosul este foarte gustos, mai puțin acid și cremos. În caz că sunteţi mai atenţi cu numărul de calorii, trebuie să ştiţi că sosul creamy tomato este făcut cu smântână dulce, unt și sos de roșii, astfel că este mai gras.

Secretul cărnii: confierea. Pentru a pregăti carnea perfectă, restaurantul foloseşte procesul de confiere pentru o bună parte dintre preparate. Astfel, carnea stă 12h la o temperatură de 80°C, fiind apoi scoasă fragedă. Acest proces ajută și la pregătirea dish-ului mai repede.

În meniu veți putea observa și secțiunea pentru copii. Fish fingers din somon, făcuți în bucătaria Livada la cuptor, nu în ulei, și serviți cu piure de cartofi și salată sunt o opţiune sănătoasă şi delicioasă pentru cei mici.

De la deschidere, restaurantul este zilnic plin, atât pe parcursul zilei cât şi seara. Dimineaţa se serveşte micul dejun, apoi meniul zilei la doar 15 lei, cu trei feluri de mâncare, iar seara accentul este pus pe meniul a la carte. Meniul zilei diferă în fiecare zi iar preţul este foarte bun, ținând cont de zonă, ambient, mod de servire şi cele trei feluri de mâncare.

Design
Restaurantul Livada se prezintă cu un nou design, accentul fiind pus pe elemente din lemn, cărămidă şi metal. Camerele au fost puţin modificate, astfel că acum oferă mai mult spaţiu. Barul este mai mare și a fost conceput pentru a putea servi și mâncare, oferind un spațiu generos și confortabil.

Lângă perete găsim o zonă similară barului, cu scaune mai înalte, unde poţi sta la un pahar de vin cât timp aştepţi eliberarea unei mese. Personal, când vine vorba de stat doar la un pahar de ceva, prefer o astfel de zonă, în cazul în care tot barul este ocupat.

Evenimente live
Pe parcursul verii am putut lua parte la concerte live în grădină, la terasă. Conceptul este acum indoor, beneficiind de o scenă şi spaţiu generos pentru dans. În fiecare vineri şi sâmbătă vor avea loc concerte acustice, de coveruri şi petreceri ce vor începe dupa ora 23.00. Spre exemplu, vineri puteti lua parte la petrecerea de Halloween.

Voi ati fost recent la Livada? Cum vi se pare noul concept de restaurant?

Livada – Clinicilor 14
0722 111 115

Tags: livada

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This