For Those About to Eat, We Salute You!

Home $ Articole $ Recomandări $ For Those About to Eat, We Salute You!

by | Oct 27, 2014 | Recomandări

Cu toţii avem o listă de preferinţe în materie de localuri din Cluj, bănuiesc. Ştim că, în funcţie de eveniment se creează o asociere cu anumite locuri. Când ai chef să bei o cafea preferi un anumit loc, când vrei să stai doar la o bere te gândeşti la scaunul confortabil de la bar, iar când vrei să ieşi la cină ai deja în minte câteva variante în funcţie de specific şi de zonă.

Jaxx – Garajul cu Rock
se află în topul preferinţelor mele în materie de baruri, de doi ani deja. Este un loc perfect atât pentru a sta la o cafea, bere sau drink, cât şi pentru a lua masa. Personal îmi place să stau la bar, pe unul dintre scaunele înalte şi să observ comportamentul barmanilor. De aici cred că am aflat cele mai multe informaţii utile şi interesante despre băuturi, calitatea lor, de ce se pregătesc şi servesc într-un anumit fel şi mai ales cât de importantă este comunicarea cu barmanul.

Îmi place că staff-ul a ramas friendly şi comunicativ iar localul în sine s-a dezvoltat. Anul trecut a apărut bucătaria care, după părerea mea, a poziţionat Jaxx-ul pe lista localurilor ce servesc cei mai buni burgeri din Cluj. Vara aceasta au surprins cu noua terasă iar barmanii continuă să se dezvolte, participând la diverse concursuri naţionale şi internaţionale. Unde mai pui că aceştia îşi pregătesc singuri şi in house reţete şi ingrediente proprii. Apropo, am auzit de ceva murături pe iarnă 🙂

Un aspect pe care-l laud este comunicarea cu clienţii, solicitarea unei păreri pentru a putea îmbunătăţi produsul sau serviciul. Când sunteţi întrebaţi dacă “a fost ok?”, spuneţi-vă părerea, indiferent dacă este bună sau rea! Altfel cum să observi o îmbunătăţire?
Recent, meniul de mâncare a fost dezvoltat, a devenit mai complex, iar pe langă burgerii consacraţi ai o varietate de alte opţiuni, de la mic dejun, salate şi startere până la supe, paste şi feluri principale. Lăsăm desertul la final 🙂
Am testat din noul meniu şi mi s-a cerut părerea. Aşa că m-am gândit să o fac publică, pentru a afla şi părerea voastră.

For Those About to Eat, We Salute You!
Noul meniu este imparțit în două, burgerii având pagina special dedicată lor. Recent, Jaxx a anunţat “new star arrivals” iar din listă mi-a sărit în ochi salata Houston. M-a tentat să încerc şi Tapenade, care am înteles că au o pastă de masline făcută de bucătarii Jaxx, dar și pastele cu ragu, să le compar cu rețeta mamei mele. Pastele sunt homemade, dacă vă întrebați, iar asta vă poate ajuta să vă decideţi mai uşor când sunteţi pe grabă şi vreţi un preparat rapid. Timpul de fierbere este mai mic față de pastele din comerț, chiar înjumătățit.

Am vrut sa încerc ceva ce nu obişnuiesc să servesc într-un bar iar datorită ingredientelor (prosciutto, rucola, parmezan și omletă, printre altele) am ales Houston Salad, la preţul de 24 lei. Îmi place că meniul este plin de poze și primești exact ceea ce vezi. Platingul a devenit un aspect important, nu doar în restaurantele care se respectă, iar la cum se prezintă cocktailurile la Jaxx, era de așteptat sa fie pus accent și pe aranjarea farfuriei.

Ingredientele din salată au fost proaspete, mi-a plăcut prezentarea omletei iar cantitate de parmezan a fost suficientă. Data viitoare voi încerca și altă variantă, poate ceva mai de sezon. Din ce am înteles, urmează prezentarea câtorva produse pentru toamnă-iarnă.

Decizia mai grea a venit la desert, când am avut de ales între Chocolate Brownie, Cheesecake, Baked Pear și Peach Mousse.
Chocolate Brownie a fost o surpriză mai mult decât plăcută, şi nu doar prin mărime. Desertul costă 12 lei şi este servit alături de două globuri de îngheţată.

Prima experienţă cu noul meniu mă determină să încerc şi alte produse. Sper că vă dă şi vouă idei 😉
Jaxx – Garajul cu Rock se află pe Str. Emil Isac la numărul 25. Puteți comunica cu ei pe facebook sau la numărul de telefon 0756 136 953.

Voi ați încercat noul meniu? Ce v-a plăcut, ce ați îmbunătăți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!