Concert acustic in memoriam Doina și Ion Aldea Teodorovici

Home $ Articole $ Concert acustic in memoriam Doina și Ion Aldea Teodorovici

by | Oct 30, 2014 | Articole

Concert acustic in memoriam Doina și Ion Aldea Teodorovici, cu Adriana Berezovski

Contribuție artist: 10 lei

Pentru că la sfârșitul lui octombrie s-au împlinit 22 de ani de la moartea artiștilor Doina și Ion Aldea Teodorovici, în 9 noiembrie vă propunem un concert acustic in memoriam, cu cele mai frumoase melodii, mai cunoscte sau mai puțin cunoscute din repertoriul lor, interpretate de Adriana Berezovski.

Activitatea patriotică a artiștilor Ion și Doina Aldea Teodorovici a avut un impact puternic. Sunt primii care în anii 90′ au cântat despre limba română, Eminescu (pe care l-au reintrodus astfel în cultura din Republica Moldova). Au militat pentru unirea Basarabiei cu România și pentru revenirea la limba română și grafia latină în Republica Moldova.
La 27 august 1991, Ion și Doina Aldea Teodorovici au cântat pentru Suveranitate și Independență la Marea Adunare Națională, apoi au plecat, imediat, la Festivalul de la Mamaia, unde Doina avea să spună: “Vin aici direct din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, să vă aduc salutul libertății noastre”.

În mai 1992, împreună cu poeții Grigore Vieru și Adrian Păunescu, au cântat în fața luptătorilor din războiul de pe Nistru, pentru a le ridica moralul. S-au aflat la o distanță de circa 300 de metri de tancurile și lunetele inamicilor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!