Diageo Reserve World Class Competition

Home $ Articole $ Recomandări $ Diageo Reserve World Class Competition

by | Nov 5, 2014 | Recomandări

Două dintre criteriile principale după care mă ghidez atunci când ies în oraș, într-un bar, cafenea, restaurant sau club, țin de calitatea produselor servite și profesionalismul de care se dă dovadă. Este important să știu ce plătesc, atât când vine vorba de produs, dar mai ales felul în care este oferit.

In domeniul Horeca, consider că aceste două aspecte depind unul de celălalt. Mai mult, cred că în domeniul serviciilor este mai important comportamentul, comunicarea și profesionalismul personalului decât produsul în sine.

Barbarman sau bartending sunt câteva subiecte de interes pentru mine, în ultimii ani. Am dezvoltat o mică pasiune pentru informațiile pe care le pot descoperi într-un bar, de la fiecare barman. Nu sunt doar povești, sunt informații reale care ar trebui să fie de interes pentru oricine se consideră o persoană activă în materie de going out.
Astfel am învăţat să fac diferenţa între băuturi şi calitatea lor, ce anume să beau în funcţie de ce am mâncat, cum să nu exagerez şi să fiu ok a doua zi, de ce preferăm anumite gusturi şi cum se dezvoltă acestea de-a lungul vieţii.

În ultimii ani, în Cluj s-a dezvoltat destul de mult zona aceasta, sunt tot mai mulţi barmani dedicaţi şi profesionişti. S-au remarcat şi câteva fete, ce-i drept. Unii sunt specializaţi în mixologie, alţii pe flair iar unii nişaţi pe anumite tipuri de băuturi, însă majoritatea sunt într-o continuă dezvoltare. Am remarcat că pentru mulţi a dispărut ideea că a fi barman înseamnă un job temporar, simplu și fun. Este mult mai mult de atât, înseamnă multă muncă și dedicare, reprezintă o pasiune pentru care ai de tras pentru a avea rezultate. Partea bună este că la un nivel profesionist se câștigă și foarte bine.

A fi un barman bun nu înseamnă să știi doar cum să pregătești un cocktail dupa rețetă, să aranjezi un pahar să arate bine sau să pregătești comanda repede. Bineînțeles, sunt aspecte importante, de bază, însă un barman trebuie să știe cum să comunice cu clientul, să-i poată oferi băutura perfectă chiar dacă nu știe exact ce vrea. Un barman îți oferă mai mult decât o băutura! Îți oferă o experiență, o trăire, o emoție și chiar un spectacol. Pentru asta are nevoie de viziune, pasiune, devotament, curaj, rapiditate, pricepere și…puțină magie 🙂

Pe acest subiect am putea discuta mult timp, iar randurile de mai sus sunt doar introducerea.
Săptămâna trecută am avut ocazia să iau parte la un eveniment dedicat barmanilor profesioniști. A fost vorba despre Diageo Reserve World Class Competition şi lansarea oficială a competiţiei internaţionale în România.

Diageo World Class Competition este o competiţie la nivel internaţional ce reprezintă mixul perfect al moştenirii culturale şi inovaţiei de ultimă generaţie, o fuziune interesantă ce reflectă ethosul bartendingului de elită, dar şi valorile celor mai bune băuturi spirtoase. Competiţia Diageo Reserve World Class redefineşte experienţa de bar prin băuturi premium, bartending de calitate şi consum responsabil.

Evenimentul de lansare a celei de-a doua ediţii World Class dă startul pentru competiţia din anul 2015, care va avea loc în capitala Africii, Cape Town, locul unui mix cultural vibrant şi cosmopolit, debordând în frumuseţi naturale şi multiculturalism. Fiecare ţară va avea un singur reprezentant iar titlul pentru 2014 în România este deţinut de Aida Ashor.

Aida a fost şi ea prezentă la acest eveniment pentru a explica participanţilor ce înseamnă să ajungi în această competiţie, cum să te pregătești și de ce anume să ții cont atunci când te prezinți în fața juriului. Invitat de onoare a fost Aristotelis Papadopoulous, un guru al bartendingului mondial, membru al juriului Diageo Reserve World Class atât în cadrul finalei din România, cât şi în cadrul marii finale 2014 din Londra. El a explicat mai bine ce înseamnă competiţia de anul viitor şi a marcat primul cocktail trend din program: Cocktails and the written word. A adus în prim plan propria interpretare de cocktailuri inspirate de cuvinte şi a oferit exemple practice din spatele barului.

Fie că vorbim despre gusturi, mirosuri sau senzaţii tactile, experienţa Diageo înglobează o multitudine de elemente care îmbogăţesc momentul savurării unei bauturi speciale, pregătite la parametri ideali de către barmani talenţati. Mai exact, Competiţia Diageo Reserve World Class transformă barmani talentaţi, atent selectaţi, în adevaraţi alchimişti ai gustului, care prepară şi servesc cele mai interesante şi inovative mixuri de băuturi de cea mai bună calitate.

Ceea ce am văzut la acest eveniment a fost, în primul rând, o comunitate puternică. Au participat peste 50 de barmani, mai mulţi decât în Bucureşti, şi s-a remarcat interesul lor. Chiar dacă fiecare lucrează în diferite locaţii, unele concurente, comunică bine între ei, se susţin reciproc şi fiecare contribuie la educarea pieţei şi clienţilor.
Putem fi mândri de Cluj, la acest capitol. Sper să reprezentăm România anul viitor. Succes!

Galeria foto de la eveniment o gasiti aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!