Festivalul “Tudor Jarda” 2014

by | Nov 5, 2014 | Festivaluri

Festivalul Muzicii de Cameră şi Interpretare Solistică ,,TUDOR JARDA” al Formaţiilor Instrumentale şi Soliştilor din Armată
04 – 07 noiembrie 2014

In data de 04.11.2014, ora.11,00 în Studioul de concerte al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, va avea loc un simpozion Tudor Jarda, la care vor participa invitaţi și profesori ai învățământului muzical universitar românesc.
Deschiderea festivă va avea loc în data de 04. Nov. 2014, ora 18,00, la Sala Amfiteatru Auditorium Maximum – UBB Cluj Napoca.
Concursul soliștilor și formațiilor camerale va avea loc în perioada de 05.-06.11, orele 17,00 în sala de spectacole de la Cercul Militar Cluj N.
Gala laureaţilor şi festivitatea de premiere, se vor desfăşura în data de 07 Nov. 2014, ora 18.00, la Sala de spectacole a Cercului Militar Cluj – Napoca.
Această ediţie este dedicată împlinirii a 155 de ani de la înfiinţarea Statului Major General al Armatei Române şi Zilei Naţionale a României.
Festivalul se adresează muzicienilor militari instrumentişti şi are drept scop stimularea şi capacitarea acestora în vederea creşterii nivelului prestaţiilor artistice, dar şi promovarea profesiei de muzician instrumentist militar în rândul societăţii civile.
Juriul acestui festival va fi alcătuit din ofițeri superiori ai Serviciului Muzicilor Militare din România, personalităţi artistice remarcabile și ale învăţământului muzical universitar din Bucureşti, Târgu Mureș şi Cluj-Napoca, precum şi din membri marcanţi ai Uniunii Compozitoriilor și Muzicologilor din România.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This