Interstellar

Home $ Cinema $ Interstellar

by | Nov 5, 2014 | Cinema

Dintre toate filmele cu renume care urmează să aibă premiera în ultimele două luni ale anului, Interstellar pare a fi cel mai captivat. E primul proiect al celebrului regizor Christopher Nolan, după încheierea trilogiei Dark Knight, e primul film care readuce în prim plan misiunile spațiale și e primul film apocaliptic (ala cu tornadele nu se pune) serios de anul acesta. O multitudine de premiere într-un film așteptat cu nerăbdare de anul trecut, când apăreau primele imagini cu noul proiect semnat C. Nolan. Spre deosebire de alte sf-uri apocaliptice, clișeele specifice și exagerările vizuale sunt lăsate de-o parte pentru o poveste complexă ce durează aproape trei ore și urmărește încercarea omenirii de a se salva din fața unei apocalipse climatice.

Furtunile de nisip amenință planeta, solul a devenit infertil, iar acum exploatarea spațiului a ramas singura soluție pentru supraviețuire. Aventura începe pentru Cooper (Matthew McConaughey) odată cu descoperirea unei drone. Din acel moment totul se schimbă, Cooper, un fost pilot, fiind cooptat pentru o misiune secretă coordonată de NASA. Echipajul format din mai mulți piloți și cercetători trebuie să zboare în spațiu până în apropiere de Saturn, unde s-a observat o discontinuitate în axa temporală și spațială. O gaură de vierme care s-ar putea să schimbe pentru totdeauna istoria omenirii, aflată în prag de dispariție dacă pământul nu va deveni din nou fertil. Narațiunea are două fire epice, fiecare cu personajele sale, fiecare cu momente de tensiune, fiecare cu o poveste captivantă.

Alte indicii despre ce se întâmplă timp de 170 de minute, nu are rost să vă ofer, dar vă asigur că povestea din Interstellar e spectaculoasă, are originalitate și s-ar putea să te pună pe gânduri (poate nu la fel de mult ca 2001: A space Odyssey).

Filmul are premiera pe 7 noiembrie și alături de Matthew McConaughey mai apar nume importante ca Cassey Affleck, Jessica Chastain sau Anne Hathaway.

Articol scris de Marian Iuga, FilmSinopsis

Interstellar
Site / Facebook / Trailer:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!