Imunitate pentru toți!

Home $ Articole $ Imunitate pentru toți!

by | Nov 10, 2014 | Articole

Inevitabil, anotimpurile se schimbă. Iar ăsta ar trebui să fie un lucru care să ne bucure, nu să ne sperie, ca și cum nu ne-am fi așteptat sau ar fi rău. Ar trebui să fim bucuroși că încă avem primăvară – în căldura și verdele căreia să ne lăfăim, vară – cu a ei mare și ale ei seri prelungite sub cerul liber, toamnă – cu paleta de culori ce te îndeamnă la visare și iarnă – de un alb orbitor în care să te pierzi cu sania sau schiurile.

În același timp, fiecare perioadă a anului abundă în fructe și legume specifice, ăsta fiind unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru noi și pentru sănătatea noastră, și anume să ne alimentăm cu alimente de sezon. Venind vorba despre sezoane, în ăsta rece, e neapărată nevoie să ne îngrijim mai intens de nevoile organismului nostru, căci scăderea temperaturii și alte modificări ce vin odată cu acomodarea frigului ne solicită mai acut decât de obicei.

Solicitat mai ales în sezonul rece, sistemul imunitar, care are un rol esențial în menținerea sănătății organismului și combaterea diverselor afecțiuni, trebuie întărit permanent. Întrebarea care se ridică este “Cum?”. Printr-o alimentație corectă, bazată pe fructe și legume.

Dar hai întâi să explicăm cum funcționează sistemul ăsta imunitar. Sistemul imunitar reprezintă prima linie de apărare a organismului împotriva invaziei microorganismelor și elementelor străine. Sună ca și cum ar fi de pe altă planetă, extraterestru, nu? Ei, bine, nu, e cât se poate de pământean lucrul ăsta, invadatorul străin, cum ar fi bacteriile și virusurile, trebuind distrus sau neutralizat, rol care îi revine sistemului imunitar, care, cu ale sale celule, substanțe chimice și țesuturi distribuite în întregul corp, trebuie să apere starea organismului.

Capacitatea sistemului imunitar și protejarea împotriva a numeroase boli sunt influențate de regimul nostru alimentar. Valoarea medicinală a alimentelor în prevenirea și tratarea bolilor este reunoscută de când lumea, ele conținând sute de substanțe benefice. Eficiente în întărirea sistemului natural de apărare al organismului, sunt alimente ce conțin substanțe nutritive ce contribuie la combaterea bolilor. Unul dintre aceste elemente este cartoful dulce, care, prin conținutul ridicat de vitamina A și carotenoizi, ajută organismul să facă față infecțiilor virale. Îl găsiți în salata vegană a Samsarei Foodhouse, numită “salată de cartofi cu quinoa”.

De asemenea, varza roșie, folosită și ca aliment și ca medicament, este esențială pentru imunitate, aliment prezent în specialitatea vegană „varză roșie cu tofu”.

Conopida se numără și ea în categoria asta, încurajând producția de anticorpi, și completând gustul unei pizze vegane, ce poartă numele de „pizza cu conopidă și capere”.

Așadar, spijiniți-vă sistemul imunitar și hrăniți-vă corespunzător. Vine iarna (sună mai bine în engleză: “Winter is coming.”, nu?).

Dintr-un loc călduros și cu tot ce aveți nevoie pentru toamnă-iarnă (da, despre Samsara Foodhouse e vorba),
Larisa.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!