Cavalleria Rusticana

Home $ Articole $ Cavalleria Rusticana

by | Nov 20, 2014 | Articole

Update: Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunță o modificare în programul zilei de spectacol de vineri, 28 noiembrie, de la ora 18.30: din motive medicale, opera ”Cavalleria Rusticana”, programată inițial, va fi înlocuită de spectacolul ”My Fair Lady”, de Frederick Loewe.

Una dintre cele mai distinse și pătrunzătoare opere ale tuturor timpurilor, ”Cavalleria Rusticana” aduce pe scena teatrului nostru liric o distribuție de primă clasă: Ștefania Barz, Sorin Lupu, Oleg Ionese, Iulia Merca și Liza Kadelnik. Conducerea muzicală îi aparține reputatului Maestru Gheorghe Victor Dumănescu, o prezență artistică impecabilă, extrem de apreciată și îndrăgită de publicul clujean.
Creația care l-a făcut celebru pe Mascagni a impresionat generații întregi cu caracterul său suav, încărcat cu o nepotolită pasiune specific italiană, consacrând titlul în repertoriul operelor din întreaga lume și aducându-i faima binemeritată.
”Cavalleria Rusticana” a celebrat premiera absolută în anul 1890 la Roma, spunând o emoționantă poveste rurală din Sicilia secolului 19, în care Turiddu, un tânăr soldat proaspăt întors din armată, își plânge dragostea pierdută pentru Lola, cea care i-a jurat între timp credință unui alt bărbat. Opera este deoseori interpretată pe marile scene ale lumii în spectacole coupé, alături de creația lui R. Leoncavallo, ”Paiațe”, fiind considerate egale în inspirație lirică.

Biletele spectacolului sunt puse în continuare în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!