In Trafic @ Teatrul “Lucian Blaga”

Home $ Articole $ In Trafic @ Teatrul “Lucian Blaga”

by | Nov 21, 2014 | Articole

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului În trafic de Alina Nelega, care va avea loc în Studioul „Euphorion“ vineri, 28 noiembrie 2014, de la ora 19:00.

Regia şi scenografia: Tudor Lucanu

Distribuţia:
Irina Wintze
Angelica Nicoară
Anca Hanu
Diana Buluga
Patricia Brad
Alexandra Tarce

Piesa Alinei Nelega a primit premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2013, la Galele UNITER din acest an.
Şase femei şi un câine, având ca pretext un accident rutier – care se dovedeşte a fi, de fapt, o crimă -, îşi povestesc „felii” din viaţă într-o succesiune de şapte monologuri interioare. Cu bune, dar mai ales cu rele. Cele şapte poveşti sunt tot atâtea reflecţii asupra „virusului milei”, asupra euthanasierii câinilor şi asupra condiţiei femeii-poliţist. Altfel spus, asupra relaţiilor dificile şi denaturate dintre oameni. Un spectacol care ne provoacă şi mai ales ne dă răgazul să gândim.

Alina Nelega declara într-un interviu ce anume a inspirat-o în scrierea acestui text: „Am auzit la un moment dat o ştire, cum că în Bucureşti, într-un sens giratoriu un bărbat a fost împuşcat de către o femeie. A fost un conflict, o neacordare de prioritate, el s-a dus la ea şi a început să facă scandal, ea a scos un pistol şi l-a împuşcat. Mi s-a părut o ştire cu totul extraordinară, eu circul foarte mult cu maşina, şi violenţa în trafic este o realitate foarte pregnantă, nu doar violenţa de limbaj. Am văzut cu ochii mei tot felul de scene violente în trafic. Apoi am aprofundat puţin ştirea şi am început să văd personaje, am început să văd oameni, am început practic să văd o lume extrem de prezentă la noi în România. Acest incident este folosit drept pretext pentru a arăta că un act de o extremă violenţă, o crimă, opreşte viaţa în loc. De fapt e o imagine a unei realităţi într-un sens giratoriu. Suntem cu toţii într-un astfel de sens giratoriu, conflictul rotaţie al giratoriului şi incidentul care opreşte lumea în loc“.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!