Flash Shop @ La Cizmarie

by | Nov 24, 2014 | Articole

Te poti vindeca de cumparaturi? Da, prin cumparaturi constiincioase.
Suntem mereu in cautarea noului, fie el job, fie el iubit, fie localuri noi pentru prieteni noi. Pentru cele mai stabile dintre noi, noul poate inseamna ceva atarnat pe un alt umeras. De fapt, pentru majoritatea dintre noi, iubitoarele de frumos, de moda, o bluza noua, o pereche noua de pantofi poate insemna pur si simplu fericire.

Dar prea mult nou strica. Shoppingul se poate transforma in shoppaholism, iar noul se transforma in prea mult. Te gandesti sa te muti intr-o casa mare unde sa ai un walk-in-dressing? Si noi. Dar atunci cand te gandesti la hainele tale, parca nu toate ar arata bine intr-o poza pe Insta cu dressingul tau. Unde mai pui ca al tau buget nu se incadreaza la achizitii de designeri ori pentru full prize.

Ca sa evitam frustrari, ne multumim cu ceva al naibii de frumos, exact pe nuanta care ne incanta in acest moment si la un deal de nerefuzat. Suntem fane Pinterest, urmarim ce apare pe siteurile de tip romwe, choies, asos, mergem prin malluri. Automat stim care sunt trendurile si vrem mereu ceva nou pentru un outfit perfect.

Din pacate acest ritm nebun indus de plictiseala si chef de altceva, face ca umerasele si propriile spatii de depozitare sa fie din ce in ce mai mici, aproape inexistente.

Diverse solutii de vindecare
Cele mai la-ndemana sunt bunele noastre prietene cu care comitem aproape de fiecare data crimele din portofel. Stim ca au cumparat ceva ce ne doream noi, si candva o sa putem imprumuta si noi acel ceva. Mai stim si ca au facut o obsesie pentru o bluza pe care nu stii cum s-o mai porti si atunci o faci cadou.

Schimbul e vechi de cand lumea si intr-un cadru organizat poate capata noi valente. Donarea hainelor este de asemenea o varianta buna si incercata de multe dintre noi atunci cand ne mutam, sau atunci cand facem o schimbare dramatica de look, impusa de job sau de varsta.

Surplusul de haine datorat impulsurilor noastre inseamna haie pe care le purtam o data, de 2 ori, le iubim, si investim in ele. Nu, nu se pot doar arunca si inlocui. Vrem ca si ceilalti sa se bucure de ele.

De la single user, la multiple user.
Hai da-mi mie asta si eu iti dau asta. Unele dintre noi, mai creative si cu masini de cusut mai stim sa facem si niste modificari. Dam o noua sansa la ceva care a plictisit pe altcineva, facandu-i un styling pe placul nostru.

Cumparatul poate fi pus in acelasi context cu vanzarea, cu schimbul, cu donarea, cu inlocuirea vechiului tau, cu vechiul altuia. Rezulta ceva nou pentru fiecare? Sigur ca da. Prin Garage Sale-uri, care nu se apropie de Oser dam refresh garderobelor noastre: vindem, cumparam, inlocuim.

Si astfel s-ar naste un ciclu sanatos de trai al unei piese vestimentare.

Unde? La FlashShop, in data de 29 noiembrie, La Cizmarie. Pentru ca sambetele sunt pentru prietene, shopping si alegeri intelepte.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This