Cafenele, Concerte

Exit Oz @ Atelier Cafe

EXIT OZ
dark jazz | experimental

Alex Iovan | saxofon tenor, voce
Ovidiu Zimcea | chitară bas, sampler, voce
Dorothea Iordănescu | sintetizator, voce
Sebastian Hamburger | tobe

Susținere: 9 lei
Info & rezervări: 0264.450.655

Singura trupă de dark jazz din România vine în 4 decembrie și la Cluj. După ce și-au lansat albumul de debut în luna mai în Timișoara și în iulie la Festivalul de Jazz de la Gărâna, Exit Oz prezintă, pe lângă albumul “Împământenit”, o mare parte din materialul de pe albumul ce va fi lansat în 2015.

Acest proiect timișorean s-a născut în 2011 din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (inițial sintetizator, apoi bass), iar pe parcurs s-au alăturat și Dorothea Iordănescu (sintetizator, voce) și Sebastian Hamburger (baterie).
Numită “o trupă cu personalitate” de organizatorul DBE (Doru Atomei), sau “cea mai promițătoare trupă tânără din țară” de organizatorul Gărâna Jazz Fest (Marius Giura), Exit Oz este o trupă care nu se încadrează pe nicio nișă existentă în România, dar care își descoperă tot mai mulți fani în diferite colțuri ale țării și ale continentului.

Primul album Exit Oz, la care a participat și Lucian Naste (chitară), a fost produs în Portugalia de Jorge Lopes (Marasmo), conține 8 piese și este axat pe elementul Pământ.

‘Împământenit’ este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a omite momentele de paroxism. Influențele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz. Grafica albumului, care poartă un rol important în identitatea acestuia, a fost realizată de Ioana Vreme Moser.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Fri 22

Maitreyi Devi. Povestea adevarată

10 February, 10:00 am - 23 February, 10:00 pm
Fri 22

Expoziția anuală a Breslei Barabás Miklós – grupul de la Cluj

20 February, 10:00 am - 24 February, 5:00 pm
Fri 22

Muzică live: Onemanband @ Livada

22 February, 8:00 pm - 11:00 pm
Fri 22

Molecular Beats

22 February, 9:00 pm - 23 February, 2:00 am
Fri 22

Booha Music Session #7

22 February, 9:00 pm - 23 February, 12:00 am

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.