Festivalul Mozart 2014

Home $ Festivaluri $ Festivalul Mozart 2014

by | Nov 27, 2014 | Festivaluri

Cea de a XXIV-a ediţie a Festivalului Mozart se va desfăşura la Cluj-Napoca între 5 şi 12 decembrie 2014. Pe parcursul unei săptămâni, melomanii clujeni se vor putea delecta din nou cu muzică de cea mai bună calitate, în interpretări de excepţie. La Auditorium Maximum al Universităţii Babeş Bolyai şi în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică Gheorghe Dima vor avea loc concerte simfonice şi camerale în care vor putea fi audiaţi interpreţi renumiţi alături de tineri artişti deja îndrăgiţi de publicul meloman: dirijorul Ferenc Gábor (Berlin), soprana Laura Tătulescu (München), Cvartetul Arcadia, pianistele Anca Lupu (Frakfurt am Main), Silvia Sbârciu şi Aurelia Vişovan, violonistul Francesco Ionaşcu.

Oaspetele de onoare al ediţiei 2014 este muzicianul german Jörg Widmann, personalitate de anvergură internaţională, care în concertul de deschidere va apărea în triplă ipostază – de dirijor, solist clarinetist şi compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat anul acesta tinerilor pianişti care doresc să pătrundă tainele interpretării muzicii lui Mozart.

Cei mai mici melomani sunt invitaţi în 6 decembrie să petreacă o seară muzicală în compania lui Moş Nicolae, într-o Poveste de iarnă.

Muzicienii – interpreţi şi teoreticieni – care doresc să abordeze muzica lui Mozart dintr-o perspectivă analitică, sunt aşteptaţi la Academia de Muzică, la Simpozionul din 10 decembrie.

Programul poate fi gasit aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!