Aleg să trăiesc sănătos!

Home $ Articole $ Aleg să trăiesc sănătos!

by | Dec 1, 2014 | Articole

Dr. Ellsworth Wareham este un chirurg cardiovascular în vârstă de 98 de ani, din Loma Linda, California, care s-a retras din profesia lui în urmă cu trei ani. Motivul retragerii nu era incapacitatea de a continua meseria de chirurg – colectivul spitalului chiar solicita în continuare prezența lui în sala de operații -, ci pentru că-și dorea să petreacă mai mult timp cu familia. Mâinile nu-i tremură deloc și conștiința lui este clară. El afirmă: “Aș putea lucra și acum. Pot să fac tot ceea ce am făcut înainte, în ciuda vârstei de 98 de ani.”

După ce am aflat despre el, mi-am pus întrebarea: cum a reușit Dr. Wareham această performanță la o vârstă de 95 de ani? Care este secretul lui? M-am documentat și am aflat că Dr. Wareham, în urmă cu cincizeci de ani a ales să trăiască sănătos și să renunțe la tot ceea ce dăunează sănătății, devenind vegan, adoptând, deci, un stil de viață sănătos. De atunci, este într-o formă excelentă și aceasta se datorează faptului că zilnic a luat deciziile corecte, care au condus la sănătate fizică, mintală și spirituală. Cu toții luăm zilnic decizii – conștient sau inconștient – în ceea ce privește alimentația noastră. Adoptarea unui regim alimentar sănătos, a unui stil de viață sănătos este o decizie pe care trebuie să o luăm…până nu este prea târziu!

Dr. Wareham nu este singurul care se bucură de o sănătate bună datorită stilului de viață sănătos. Sunt foarte multe persoane care au cunoscut beneficiile alimentației sănătoase, printre ei persoane celebre – Albert Einstein, Benjamin Franklin, Steve Jobs ş.a. – dar și mai puţin cunoscute nouă.
Să fii vegan nu este (doar) un factor de modă a lumii moderne! Se spune că este mai eficient să previi problema, decât s-o tratezi… Este adevărat! Am experimentat “pe propria mea piele” – precum se spune, și sunt cu totul pentru hrana sănătoasă și pentru un stil de viață care ține cont de principiile vieții sănătoase, şi care solicită să gândesc și să aleg ceea ce este sănătos.

Astăzi, putem găsi nenumărate dovezi despre faptul că oamenii care aleg o alimentație vegetariană sau vegană sunt mai sănătoși, au o rezistență mai bună, o imunitate mai puternică și chiar trăiesc mai mult! Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este ce facem noi cu aceste dovezi? Ne îndeamnă să luăm decizii corecte? “Astăzi o să mănânc fructe în loc de dulciuri.”, sau “În dimineața aceasta, în loc de cafea, o să beau un pahar cu fresh de morcovi, mere și sfeclă.” Aceste decizii, aparent neînsemnate, repetându-se zilnic, vor contribui la bunăstarea vieții noastre, ca să fim oameni cu adevărat sănătoși și fericiți.

Alimentația sănătoasă are un efect benefic nu doar asupra condiției noastre fizice, ci și asupra capacității noastre intelectuale. Este normal să ne simțim deprimați sau obosiți după o masă grea. Hrana nesănătoasă pune la încercare, nu numai stomacul, dar și creierul nostru, punând în pericol sănătatea, viața noastră.

Cine nu-și dorește o masă care să-ți încânte toate simțurile și să fie și sănătoasă? A fi vegetarian sau vegan nu înseamnă că trebuie să renunți la mâncărurile gustoase. O masă sănătoasă este bazată pe varietate culinară, pe ingrediente proaspete, cereale, fructe şi legume cât mai aproape de starea lor naturală. Iată, deci, câteva recomadări de la Samsara Foodhouse, care hotărât vă vor convinge de autenticitatea celor citite: orez cu ciuperci de sezon şi ghimbir – vegan, paste cu roșii cherry și busuioc – vegetarian, și salată de năut – vegan.

Mănâncă sănătos și gustos!

Alegând să trăiesc sănătos,
Noémi Kristof.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!