Secretele Egiptului Antic – Expoziţie interactivă

by | Jan 15, 2015 | Expozitii

Începând din 30 ianuarie, cei mici vor avea ocazia sa descopere o parte dintre cele mai fascinante povesti ale istoriei, într-o serie de expoziții interactive, organizate sub platforma History Hackers.

Proiectul va debuta si la Cluj-Napoca, la parterul clădirii The Office (Bd. 21 decembrie 1989, nr. 77), cu o prima expoziție dedicata Egiptului Antic, ce va fi deschisa pana pe 30 martie.

Organizat de Amprenta Advertising, după un concept original Emagic, History Hackers își propune sa aducă în atenția celor mici istoria pe înțelesul lor, fascinanta si mereu surprinzătoare. Arhitectura specifica, personaje mitice, obiceiuri, simboluri si secrete sunt dezvăluite într-o atmosfera prietenoasa, istoria devenind astfel interesanta pentru copii.

Seria de expoziții History Hackers va începe cu cea despre Secretele Egiptului Antic, o perioada esențială a istoriei umanității, cultura egipteana neputând lipsi din etapa educationala prin care orice copil trebuie sa treacă. Aceasta va include prezentări si explicații ale momentelor, personajelor si obiceiurilor esențiale ale epocii, îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Cei mici vor putea sa descopere secretele Egiptului Antic luând parte la activitățile de grup pregătite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife, mumificare etc.

Copiii vor putea intra într-o piramida, se vor putea așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau crea singuri amulete după modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating.

Caracterul interactiv al acestor expoziții va fi principalul factor ce o diferențiază de o expoziție clasica pe teme istorice.

Expoziția dedicata Secretelor Egiptului Antic va începe pe 29 ianuarie cu un vernisaj, urmând ca pe 30 ianuarie sa își deschidă porțile tuturor vizitatorilor.
Programul de vizitare al expoziției va fi intre orele 10.00 – 18.00, de marți pana duminica, in ziua de luni fiind închis.

Expoziția promite celor mici dar si celor mari o incursiune interactiva în istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanității, vremea faraonilor si a piramidelor.

Biletele pentru expoziție vor fi disponibile începând de vineri 30 ianuarie 2015, la intrarea în expoziție, la următoarele categorii de preturi:

– Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
– Bilet pentru adulți – 30 de lei
– Bilet pentru familie (3 persoane) – 65 de lei
– Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
– Pachet de grup (minim 10 de copii) – 20 de lei/copil (însoțitorul de grup intra gratuit)
– Pachet de grup (minim 20 de copii) – 15 de lei/copil ( 2 însoțitori de grup intra gratuit)
– Pachet de grup (minim 30 de copii) – 15 de lei/copil ( 3 însoțitori de grup intra gratuit).

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This