Spectacolele lunii februarie la Mini Reactor

Home $ Articole $ Spectacolele lunii februarie la Mini Reactor

by | Feb 2, 2015 | Articole

7 februarie, ora 11:00 si 12:30
ROGVAIV
Recomandat copiilor 1+
ROGVAIV este un proiect teatral educativ recomandat celor mai mici dintre spectatori, incepand de la 1 anisor. Cu muzica live, sunete delicate si imagini sugestive. Spectacolul isi propune sa le prezinte celor mici, culorile.
Un pictor alb locuieste intr-o lume alba, alaturi de prietena sa – o balerina alba dintr-o cutie muzicala. El viseaza si doreste sa picteze un curcubeu. Dar, cum arata oare un curcubeu alb?
Pornind de la alb-negru scena va fi invadata de R.O.G.V.A.I.V.

Dupa un scenariu colectiv
Regia: Delia Gavlitchi
Distributia: Catalin Filip, Florina Florian, Oana Mardare
Pictura: Damian Sirbu

O coproductie MiniReactor si Compania Improwise

14 februarie, ora 11:00 si 12:30
POVESTEA OAMENILOR DE ZAPADA
spusa de MADAME POVÉ
Recomandat copiilor 2+

Madame Pové vine din lumea magica a basmelor pentru a ne istorisi o poveste de iarna foarte sensibila – Povestea oamenilor de zapada. Ea ne vorbeste mai intai despre prietenie, empatie, dragoste fata de natura si apoi despre puterea de sacrificiu.
Este un spectacol interactiv de storytelling unde cei mici sunt invitati sa participe activ alaturi de Madame Pové la relatarea unei povesti cu un fir epic simplu dar cu o morala puternica.

Regia: Delia Gavlitchi
Distributia: Oana Mardare
Pictura: Victoria Kachane

O productie a Asociatiei Persona

21 februarie, ora 11:00 si 12:30
CIPI SI SURPIZA
Recomandat copiilor: 3+

Mini Reactor si Magic Puppet va prezinta spectacolul Cipi si surpriza, un spectacol dupa cunoscuta poveste Cipi acest pitic urias de Fodor Sandor. Va invitam sa faceti cunostinta cu Cipi si prietenii sai si sa radem impreuna de nazbatiile acestora. Spectacolul este destinat tuturor varstelor, fiind o comedie atat pe gustul copiilor cat si pe gustul adultilor. Cipi si surpriza va starni hohote de ras in randul spectatorilor. Este un spectacol pozitiv, care ii va invata pe copii, intr-un mod hazliu, despre importanta adevarului, despre harnicie si prietenie. Spre deosebire de alte spectacole de papusi, muzica si efectele sonore ale acestui spectacol sunt facute live.

Distributia:
Cipi/Iepurasul/Cerbul 2 – Silviu Rusti
Chioras Chiondoras/Pasarea/Cerbul 1 – Florin Suciu Buh

O productie a Companiei Magic Puppet

28 februarie, ora 11:00 si 12:30
CRAIASA ZAPEZII
Recomandat copiilor 3+

Prietenii nostri de la compania AnimaArt au raspuns iarasi pozitiv invitatiei noastre de a trece pragul micutei nostre sali de teatru. La finalul acestei luni vor prezenta ultima lor premiera – Craiasa Zapezii, un spectacol despre dragoste si prietenie, despre putere si magia iernii.

Adaptare dupa un text de A.Ch. Andersen
Scenografia: Sandu Marian
Regia: Dana Bontidean
Distributia: Eniko Takacs, Leonard Viziteu, Dana Bontidean

Atelierele lunii februarie la Mini Reactor

16 si 23 februarie, ora 17:00
CURS DE ACTORIE PENTRU COPII – curs saptamanal
Durata: 1h 30 min
Recomandat copiilor 3+

Copiii si Teatrul: prin acest atelier ne propunem sa cream bazele unui proiect de familiarizare a copiilor cu tehnicile specifice actorilor. Dorim sa ii tratam pe copii ca pe egalii nostri, totusi fara a-i trata ca pe adulti. Aceasta delimitare fina va trezi in actorul-copil libertatea de exprimare, respectul si responsabilitatea specifice actorului adult. Structura atelierului presupune 10 intalniri in care prin joc vom intelege relatia cu spatiul, cu ceilalti, cu noi insine, cu publicul, vom invata sa vorbim ca pe scena, vom invata sa fim puternici si creativi.
Cuvinte cheie: spontaneitate, concentrare, atentie, energie, joc si joaca!

Dam startul inscrierilor!

Coordonator: Actrita Florina Florian (Compania Improwise)
Organizator Mini Reactor

18 si 25 februarie, ora 18:00
CRIC – CRIC
CRESTEM iMPREUNA PAS CU PAS

Durata: 1h 30 min
Recomandat copiilor 4+

CRIC – CRIC este un program pentru dezvoltare sociala si emotionala a copiilor intre 4 si 7 ani, care ne deschide apetitul fata de cunoastere, in care invatam sa fim increzatori si flexibili, creativi si plini de initiative. Toate acestea se intampla alaturi de un prieten de nadejde, un catel rabdator si educat care ne va indemna cu fiecare intalnire sa ne intoarcem spre naturaletea conexiunii dintre om si animal. Spre deosebire de obisnuitele jocuri pe calculator sau plusurile preferate ale copiilor, in cadrul acestui atelier vom avea parte de activitati asistate de animale (AAA) dinamice si creative unde copiii vor avea ocazia sa interactioneze spontan si autentic cu “personajele vii din povesti”.

La prima noastra intalnire, 18 februarie ora 18:00, va invitam sa facem cunostinta cu INCREDEREA.
Deoarece compania unui blanos ne creste pofta de munca, dar si de joaca vom fi motivati si entuziasmati sa aflam ce insemna sa fim increzatori, in timp ce folosindu-ne de muzica si postura corporala vom invata sa ne dezvoltam aceasta abilitate, indiferent de aventura ce ni se arata. In plus, ne vom face prieteni atat cu doua cat si cu patru picioruse.

A doua intalnire din luna februarie, 25 februarie 2015 ora 18:00, abordeaza problematica PERSEVERENTEI.
Facem ceva nou si provocator? Perfect! De data aceasta vom invata ca putem sa ducem la sfarsit o sarcina deoarece asta tine de noi. Prin natura lor activitatile asistate de animale ajuta la cresterea nivelului de concentrare, motivatie si angajare in procesul de invatare, dar mai mult de atat atelierul isi propune sa le prezinte copiilor modele de sarguinta si tenacitate astfel dezvoltand potentialul fiecarui copil. Muncind in echipa vom confectiona jucarii pentru blanosul nostru rabdator.

Psiholog: Anca Zagrian
Instructor canin: Iulia Lazar
Artist: Delia Gavlitchi

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!