Copilul tău poate fi SuperCoder

Home $ Articole $ Recomandări $ Copilul tău poate fi SuperCoder

by | Feb 4, 2015 | Recomandări

Am descoperit internetul în clasa a 7-a, pe când aveam 13 ani. Obișnuiam să merg la singura sală de jocuri pe calculator din oraș, iar într-o zi toate PC-urile erau ocupate, exceptând cele dedicate doar internetului. Aveam de aşteptat jumătate de oră, aşa că am decis să fac cunoştinţă cu Internetul.

Auzisem eu de mIRC, cum pui anumite caractere să arate a zâmbet, ce înseamnă LOL ş.a.m.d. Am deschis calculatorul iar pe desktop erau două icon-uri, una pentru Internet Explorer iar alta pentru mIRC. Ok, și acum ce fac? Mi-a explicat rapid cineva că trebuie să-mi fac o adresa de mail, la ce mă ajută, că pot să caut pe Google orice și că pe mIRC pot vorbi cu persoane necunoscute. Am rămas împresionat de noua descoperire şi am decis să rămân încă două ore.

De atunci, totul s-a schimbat iar jocurile trecuseră pe plan secundar. Apoi am descoperit ce înseamnă un site, la ce ajută, ce înseamnă un limbaj de programare şi cum poate fi acesta construit cu ajutorul programului Macromedia Dreamweaver. Mai târziu, în primii ani de liceu am participat la un concurs județean de informatică, unde credeam că voi câștiga cu un site în flash, când alți participanți erau pregătiți cu propriul lor sistem de operare.

Ce învățam la ora de informatică era plictisitor, dar aici pot da vina pe profesoara de atunci. Dacă aș putea avea din nou 13 ani, iar internetul ar fi ca în zilele noastre, cu siguranță aș fi mult mai fascinat de ceea ce se poate învăța. Tehnologia este o resursă pentru viitor iar copii de azi au nevoie să conștientizeze utilizarea internetului responsabil și în siguranță.

supercoders

De Ziua Siguranței pe Internet, Orange România cu sprijinul Simplon Romania și Salvați Copiii organizează cea de-a doua ediție a #SuperCoders, pe 10 februarie, simultan în Cluj-Napoca și București. În cadrul seminarului, copiii cu vârste între 10 și 13 ani învăță limbaje de programare cu ajutorul cărora pot produce conținut digital și să afle cum să folosească internetul responsabil și util.
Locurile sunt limitate (15 pentru Cluj și 20 pentru București) iar înscrierea se poate face prin email la [email protected]. Astăzi este ultima zi de înscriere, alte detalii aici. Seminarul va avea loc pe 10 februarie între 14.00 si 17.00.

Voi cum aţi folosi internetul dacă aţi avea între 10 şi 13 ani? Ce îi lăsați/îndemnați pe cei mici să facă pe internet?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!