Ziua Internaţională a Jazzului 2015

Home $ Articole $ Ziua Internaţională a Jazzului 2015

by | Feb 9, 2015 | Articole

A 4-a ediție a Zilei Internaționale a Jazzului aduce aduce în fața publicului clujean 6 nume ale jazzului internațional și 2 grupuri românești, într-un concert de gală unic și complex. O parte din artiștii ce vor marca evenimentul jazzistic al anului la Cluj-Napoca, sub patronaj UNESCO, sunt Sofia Rubina (voce, EE) semifinalistă la Vocea Rusiei, Villu Veski (saxofon, EE)Corneliu Stroe și Balkanamera Quartet (RO), restul artiștilor prezenți urmând să fie dezvăluiți la finalul lunii martie. Gazda și amfitrioana serii va fi artista de soul, jazz și R&B Keisha White (voce, UK). Ea își va prezenta la Cluj cel mai recent proiect muzical de smooth jazz și totodată va însoții publicul pentru 3 ore într-o călătorie muzicală de excepție printre 11 stiluri de jazz.

Unicitatea spectacolului din 30 Aprilie este dată de faptul că artiști din țări diferite colaborează pentru prima dată pe aceeași scenă, astfel, improvizația, dialogul și autenticitatea sunt concepte transmise cu măiestrie muzicală publicului spectator.

Accesul la spectacol se face pe bază de bilet. Acestea sunt puse deja în vânzare exclusiv online pe Biletmaster.ro, iar după încheierea perioadei actuale de presale – 15 martie-, prețurile lor vor varia între 45 și 70 lei.

Între 20 – 30 aprilie, clujenii au la dispoziție timp de 10 zile, 3 direcții de dezvoltare și informare cu privire la jazz, stiluri, tehnici muzicale sau istoric și cultură.

Cele 3 axe din program înglobeză activități educative, culturale și muzicale, dedicate unui public extrem de variat. Astfel, tinerii aspiranți la o carieră muzicală pot participa la masterclassuri, workshopuri și cursuri în cadrul secțiunii Jazz Education; Melomanii, pasionații de muzică, fotografie și pictură vor putea schimba păreri la degustări de vin, lansări de carte, expoziții și prelegeri tematice în cadrul secțiuni Jazz Culture. Iar multiple manifestări muzicale dedicate tuturor clujenilor vor încânta iubitorii de muzică bună în cadrul secțiunii Jazz Music.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!