Iubire sau dependenţă de ceilalţi?

Home $ Articole $ Iubire sau dependenţă de ceilalţi?

by | Feb 20, 2015 | Articole

Asociaţia de Ajutor Mutual Cluj (A.D.A.M. Cluj) vă inivitǎ sǎ luaţi parte la seara informativǎ „Iubire sau dependenţă de ceilalţi?”, susţinutǎ de psiholog Cristian Erdei.

Hai în oraş să te relaxezi, dar şi să acumulezi! Ce? Informaţii care te interesează şi care-ţi sunt prezentate de specialişti, într-un cadru lejer şi interactiv. Fii cu ochii pe noi pentru a afla ce teme îţi pregătim!

Crezi că iubirea este accesibilă oricui, indiferent de gradul de maturitate? Sau e atât de rară tocmai pentru că presupune calităţi umane greu de găsit în zilele noastre: grijă, responsabilitate, respect, autocunoaştere şi cunoaşterea celuilalt, încredere în tine şi în semeni, autenticitate, sinceritate, anajament, efort, curaj, credinţă, răbdare etc.”?
Consideri că a iubi e tot una cu a te îndrăgosti, un sentiment care apare de la sine în momentul în care găseşti o anumită persoană, iar apoi se menţine pentru toată viaţa ca în „…au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţe”?
Ce este dragostea? Un sentiment, o pasiune, o nevoie afectivă şi sexuală? Ce se întamplă când ne îndragostim?
Ai observat că, prea des, preocuparea pentru iubire se reduce la „a fi iubit”?
E o singură şansă, un singur suflet pereche, sau avem în noi capacitatea de a iubi de mai multe ori?
Ai aflat că iubirea matură înseamnă un aparent paradox, o contopire cu păstrarea indentităţilor, că două entităţi pot deveni una şi rămân totuşi două, în acelaşi timp? Că nevoia de dominare sau de supunere, posesivitatea, gelozia sau dizolvarea în celălalt, nu trădează altceva decât dependenţă şi asta nu înseamnă iubire, ci contrariul ei?
Ai trăit bucuria de a dărui fără a aştepta nimic în schimb, fără a simţi că pierzi ceva sau faci un sacrificiu?
Ştii că, dacă poţi să dăruieşti, se naşte ceva în ceilalţi care îi face să simtă nevoia de a face asta la rândul lor? Că iubirea generează iubire?
Consideri că omul modern, prea des influenţat de societatea în care trăim, înstrăinat de sine însuşi, de cei din jur, de natură şi de Dumnezeu, este în pericol să-şi piardă capacitatea de a iubi?
Hai sa discutam toate aceste aspecte impreuna, in Club 30 plus!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!