Drupal Camp @ FSEGA

Home $ Știri Cluj $ Drupal Camp @ FSEGA

by | Feb 23, 2015 | Știri Cluj

Drupal Camp 14-15 martie 2015
FSEGA, Amfiteatrul A1

Drupal Camp Cluj este dedicat tuturor celor care vor să se familiarizeze sau sunt deja experimentaţi în utilizarea platformei Drupal.

Drupal este un sistem modular open-source de management al conținutului ( CMS ) scris în PHP și distribuit sub GNU General Public License. A câștigat în popularitate mulțumită faptului că este uşor de instalat şi configurat, administrarea şi editarea conţinutului este cât se poate de facilă, oferă foarte multe funcţionalităţi, este flexibil, este o soluţie foarte bună pentru site-urile de utilizatori şi comunităţi (de la blog-uri personale, la magazine online, site-uri guvernamentale, site-uri de prezentare sau chiar reţele sociale), este orientat spre SEO, în fiecare zi se adaugă pe drupal.org module şi teme noi care se pot folosi gratuit. În plus, modulele deja existente sunt constant updatate, revizuite şi îmbunătăţite.

Organizatorii se aşteaptă ca la acest eveniment să participe utilizatori şi dezvoltatori din România, Ungaria, şi alte țări ale Europei Centrale și de Est.

Participanţii vor avea ocazia să ia parte la sesiuni de prezentări, susţinute de speakeri din comunitatea globală Drupal, care abordează diferite aspecte ale platformei open source:

prezentarea tehnicilor de ultimă generaţie în dezvoltare aplicaţiilor web utilizând Drupal 8 şi AngularJS;
prezentarea şi configurarea celei mai recente versiuni: Drupal 8;
crearea modulelor utilizabile şi durabile în Drupal 8;
dezvoltarea unui produs digital utilizând Drupal;
avantajele şi dezavantajele utilizării instrumentului open-source de integrare continua Jenkins; testarea automată la proiectele existente, stress testing şi integrarea sistemelor de bug tracking;
conceptul multi-site-urilor şi implementarea acestora utilizând Drupal;
prezentarea temei Open Framework
soluţii pentru îmbunătăţirea performanţei aplicaţiilor web etc.
Participanţii vor avea posibilitatea să intre în contact cu reprezentanţi ai unor companii din domeniul dezvoltării de software dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii Drupal, o comunitate cu peste 16.000 de dezvoltatori în întreaga lume.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!