Reactivarea @ Reactor

Home $ Articole $ Reactivarea @ Reactor

by | Feb 27, 2015 | Articole

În 19 – 23 martie 2014 lua naștere pe strada Petofi Sandor, printr-un maraton de 24 de ore de evenimente, un nou spațiu cultural clujean. Un an mai târziu, lucrurile încep să se așeze: Reactorul e aici ca să rămână, o fericită întâlnire între artiști în căutare de un spațiu unde să se exprime și public în căutare de noi expresii artistice. Atât unii, cât și ceilalți, aveau nevoie de un impuls care să le redea energia de care e nevoie atunci când vrei să iei contact cu lucruri noi: atât unii, cât și ceilalți, aveau nevoie să se simtă reactivați.

Reactivarea e cadoul nostru de aniversare pentru clujeni, pentru cei care ne-au fost alături în acest an, dar și pentru cei pe care sperăm să îi cunoaștem în anul ce vine. Și pentru că ne suprapunem cu echinocțiul de primăvară, suntem siguri că Reactivarea va fi profundă și benefică: începutul în forță al unor zile tot mai lungi și mai creative.

Timp de o săptămână, vom activa toate platformele Reactorului, într-un microfestival în care am pregătit câte ceva pentru fiecare: un vernisaj inedit în Happening Reactor, două performance-uri audio-vizuale în Sound Reactor, o a treia ediție Sub Reflector (în cadrul platformei Reactor Social) și două noi cursuri în Reactor Profesional. În materie de teatru, avem două spectacole invitate, o întâlnire între personajele MiniReactor și mini-publicul lor și, nu în ultimul rând, premiera unei noi producții Reactor de creație și experiment: Provizoriu, un spectacol care cercetează tema invizibilității sociale.

Reactorul va funcționa, așadar, la capacitate maximă: o săptămână plină din care vă așteptăm cu drag să faceți parte. Haideți să (ne) sărbătorim împreună!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!