JobShop 2015

Home $ Articole $ JobShop 2015

by | Mar 1, 2015 | Articole

În perioada 15-19 martie organizația studențească BEST Cluj-Napoca organizează la Casa de Cultură a Studenților cea de-a XXI-a ediție JobShop®, cel mai important eveniment de carieră adresat studenților facultaților cu profil tehnic.

Scopul principal al evenimentului este de a oferi studenților și absolvenților cunoștințele și informația necesare startului în carieră, iar companiilor oportunitatea de a angaja tineri bine pregătiți.

JobShop® debutează duminică, 15 martie, prin activitatea “Girls and Technology”, o conferință care se adresează atât elevelor din liceu și studentelor care și-ar dori sau urmează să își construiască o carieră în domeniul tehnic, cât și celorlalte persoane interesate de acest subiect. Ziua continuă cu un workshop de CV-uri, menit să îi învețe pe studenți cum să î¬și pună în evidență cunoștințele și aptitudinile în fața reprezentanților companiilor pe care îi vor întâlni în zilele următoare. În continuarea acestui workshop va avea loc o simulare de interviu, activitate în cadrul careia se poate urmări un scurt scenariu în care apar candidatul si intervievatorul, lucru care poate ajuta studenții pentru a se pregăti pentru momentul în care se vor găsi în acea ipostază.

Zile de stand
Luni și marți companiile participante își vor deschide standurile către studenți între orele 10:00-17:00 și vor prezenta oferta legată de practică, internshipuri si joburi. JobShop® reunește anul acesta 27 de companii din domenii tehnice diverse.

Prezentări de companii, vizite de companii si ateliere tehnice
Companiile vor organiza o serie de activități pentru a se face cât mai cunoscuți în randul studenților, anul acesta Star Transmission, Continental, Schlumberger, Yardi, Betfair si msg Systems susținând prezentări de companie, iar Office Depot, Steelcase, BitDefender, iSDC si HP pregătesc vizite la sediile lor. De asemenea, vor mai avea loc atât ateliere tehnice organizate de Accenture, Tenaris, Betfair, Bosch și Yardi, cât și un atelier de recrutare organizat de Emerson.

CoolJobs – Cariere de succes
„Cariere de succes” reprezintă o prezentare interactivă, o discuţie liberă, susţinută de către antreprenori în faţa studenţilor. Aceştia din urmă pot afla detalii privind munca de antreprenoriat, efortul şi timpul depus pentru a avea o reuşită sigură în domeniu, dar şi oportunitatea de a pune întrebări sau a primi sfaturi pe proiectele deja începute. Scopul acestei prezentări este de a le oferi studenţilor viziuni diferite despre dezvoltarea în carieră ca antreprenor.

Sesiuni de training
Miercuri și joi vor avea loc sesiuni de training pe teme precum creativitate, leadership, public speaking și autodezvoltare/automotivare.

Mai multe detalii, precum și programul complet al activităților din timpul evenimentului se  găsesc la adresa: cluj.jobshop.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!