Usonia Into The Wild @ Atelier 4

Home $ Cultural $ Expozitii $ Usonia Into The Wild @ Atelier 4

by | Mar 25, 2015 | Expozitii

Atelier 4 are plăcerea să vă invite miercuri, 25 martie 2015, începând cu ora 19:00 la vernisajul expoziției “USONIA Into The Wild” a artistului Iulian Bisericaru.

Seria lucrărilor “USONIA INTO THE WILD”, reflectă aproape în întregime viziunea arhitectului american Frank Lloyd Wright, asupra caracterului particular al caselor şi peisajului din arhitectura organică. Clădiri extinse şi joase cu acoperişuri înguste sau înclinate, contururi clare, structuri extreme de multe ori suspendate şi terase largi, alcătuiesc subiectul picturilor lui Iulian Bisericaru.

Lipsit de orice fel de constrângeri sau de convenţii, printr-un decostructivism derridian aproape justificat, artistul, personalizează, remodelează şi reproiectează în culoare tot ceea ce în viziunea marelui arhitect pare să fie lipsit de sens şi de semnificaţie. Inspirat de arta americană postbelică, de şcoala de la Leipzig, de Neo Rauch în mod special, picturile sale sunt, prin simplitatea şi adaptabilitatea stilistică, narative.

Una din convingerile profunde care stă la baza conceptului său, este controlul filozofic panofskyan, asupra raportului dintre iconografia industrial-urbană şi ideologia ecologistă, de unde şi interesul antinomic asupra îmbinării artificialului cu naturalul. În consecinţă prin structura tehnică, prin culoare şi dimensiune, Iulian Bisericaru controlează enigma arhitecturală a “caselor usoniene”, filtrând şi contemplând în spatele peisajelor, un realism social.

Atelier 4 este un spațiu de artă contemporană independent situat în zona centrală a Clujului pe strada Eroilor nr. 34. Acest spațiu a fost conceput ca un atelier de pictură dar totodată și ca spațiu de expunere a tinerilor artiști emergenți. Proiectul “Atelier 4” a fost fondat în septembrie 2014 și este coordonat de artistele: Anca Badea, Cristina Coza-Damian, Laura Ogruțan-Prața și Corina Oprea. Atelier 4 oferă un spațiu alternativ de expunere și întâlnire pentru tinerii artiști.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!