Munca de îngrijire și integrarea femeilor pe piața muncii

Home $ Articole $ Munca de îngrijire și integrarea femeilor pe piața muncii

by | Mar 26, 2015 | Articole

Munca de îngrijire și integrarea femeilor pe piața muncii

Masă Rotundă și Atelier de Lucru
26-27 MARTIE 2015

Agendă
26 Martie
10:00-10:30 Înregistrarea participanților si pauza de cafea;
10:30-10:45 Contextualizare eveniment și prezentare proiect
„Focus Social – Inițitativa pentru o Societate Sănătoasă ” – D-na Oana Silion, Manager de Proiect SC Ventis Global Consulting SRL.
Prezentare activități – D-na. Oana PETCU, coordonator tehnic, Lugera & Makler Romania
10:45-12:00 Moderare masă rotundă – dl. Dan Ilinca, facilitator evenimente, SC Ventis Global Consulting SRL.
12:00-13:00 Prânz.

27 Martie
9:30-10:00 Înregistrarea participanților si pauza de cafea;
10:00-12:00 Introducere și prezentare concluzii masă rotundă. Desfășurare Atelier de lucru – sesiunea 1.
12:00-13:00 Prânz.
13:00-14:30 Desfășurare Atelier de lucru – sesiunea 2.
Concluzii și încheiere eveniment.

Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectulului FOCUS SOCIAL – INIȚIATIVĂ PENTRU O SOCIETATE SĂNĂTOASĂ, proiect finanțat în cadrul POSDRU, AP.6 – Promovarea incluziunii sociale, DMI.6.3 – Promovarea egalității de șanse pe piața muncii.

Proiectul, ce se desfășoară pe o perioadă de 18 luni și este implementat de Ventis Global Consulting în parteneriat cu Morale Trabajo și Lugera&Makler Romania își propune să implementeze programe de calificare, instruire TIC, formare și consiliere antreprenoriala pentru 826 de femei și, pe de altă parte, să sprijine dezvoltarea capacității instituționale și creșterea gradului de conștientizare la nivel național privind prevenirea riscurilor de îmbolnăvire și de promovare a sănătății.

În cadrul campaniei de conștientizare, se vor organiza o serie de evenimente – 8 mese rotunde și 8 ateliere de lucru – în toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, respectiv în orașele: Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești si Timișoara.

Mesele rotunde vor găzdui reprezentanți care au funcții de conducere și drept de decizie în ceea ce privește elaborarea și implementare politicile publice locale, construirea agendei publice in raport cu mass media și societatea civilă. Mesele rotunde au scopul de a trasa linii directoare cu privire la tema accesului pe piața muncii a femeilor, a nevoii de vizibilizare și valorizare a muncii de îngrijire prestate de către femei față de copii, bătrâni și bolnavi, precum și a nevoii de conștientizare a riscurilor de îmbolnavire și a formelor de prevenire a acestora. Fiecare masă rotundă se va finaliza cu un document cadru general de abordare a acestor tematici care să scoată în evidență cele mai stringente sau importante aspecte, ce ar urma să fie detaliate și traduse în soluții/acțiunii concrete identificabile și stabilite în cadrul atelierelor de lucru.
Atelierele de lucru vor reuni reprezentanți de la nivel de executie si tehnocrat care vor detalia liniile directoare formulate în cadrul meselor rotunde și vor identifica si stabili masuri concrete de intervenție cu propuneri de activități și acțiuni de tip politici locale, proiecte comunitare și productii mass media.

Alte detalii la [email protected] / 021 367 00 37

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!