Programul lunii aprilie la Reactor - Evenimente din Cluj Napoca
Spectacole, Teatru

Programul lunii aprilie la Reactor

Teatrul independent Reactor se întoarce mai repede din vacanță, pentru că în luna aprilie au de răspândit reacții culturale pe o rază mult mai largă. Îi veți găsi pe tineri, ca de obicei, la sediu – după poarta galbenă de pe strada Petofi Sandor.

Acolo, vă vor aștepta spectacole de teatru, invitați speciali, prieteni atât vechi, cât și noi. Plus că dincolo de poarta galbenă, reacțiile continuă. În luna aprilie, tinerii de la Reactor vor fi nu doar prin oraș, ci și pe drumuri, pe la vecini, cu propuneri noi și îndrăznețe.

Miercuri, 15 aprilie, ora 20.00  – eveniment în cadrul DAY 15
spectacol de teatru
Provizoriu – la hala „Remarul 16 februarie”, str. Tudor Vladimirescu, nr. 2-4
cu: Cătălin Filip, Diana Nedescu și Doru Taloș | idee & concept: Raul Coldea și Petro Ionescu
video design: Cosmin Nicoară și Ana Vîjdea |  asistență de regie: Valeriu A. Cuc
Spectacolul Provizoriu se va juca și  joi, 30 aprilie, ora 20.00, la Reactor.

Joi, 16 aprilie, ora 20.00
vernisaj expoziție de fotografie
Robert Costea – Shapes and Shadows
„Sunt aproape 30 de fotografii menite să apropie privitorul de misterul trupului feminin, abordat, am zice noi, cu sfială aproape religioasă, un fel de „misterium fascinans”. Contururile corporale se ivesc delicat din noaptea înconjurătoare, într-un soi de creaţie ex-nihilo, din neant, iar culoarea obţinută de fotograf aminteşte foarte mult de primele imagini pe care oamenii le-au văzut de pe Lună. Acel gri-cenuşiu misterios, granulat, parcă intenţionează să stea mărturie adagiului buddhist Forma este vacuitate, vacuitatea este formă.” (Vasile Andreică)

Sâmbătă, 18 aprilie, ora 20.00
spectacol de teatru
În 4D
cu Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Taloș | regie Ovidiu Caița | de Alexa Băcanu | muzică și lumini Cătălin Filip
Spectacol în cadrul proiectului Linia de producție, inițiat de Fabrica de Pensule

Joi, 23 aprilie, ora 20.00
spectacol  de teatru invitat (București)
Tom & Jerry
Un spectacol dinamic, amuzant și “dansant” care vă va demonstra și posibilitatea călătoriei în timp: cele 100 de minute ale spectacolului vor trece pe nesimțite!
cu Alexandru Sabău, Tudor Pîrvu, Daniel Hara | regia Vlad Cepoi | de Rick Cleveland

Vineri, 24 aprilie, ora 20.00
concert
Nuages Quartet
Patru instrumente clasice care, altminteri, n-ar părea că ies din tiparele genului reinterpretează/ reinventează/ revitalizează, concert după concert, piese din diverse zone muzicale, de la tango la pop, de la muzică de film la folclor, păstrând din naturalețea și simplitatea acestora, insuflându-le totodată o notă elegantă și prestanța clasicului.
cu Andrada Codorean, Roxana Tuță, Bianca Comșa, Adela Moldovan

Vineri, 24 aprilie, ora 19.00 – Câmpia Turzii Sub Reflector

Duminică, 26 aprilie, ora 19.00 – Turda Sub Reflector
Sub Reflector e un spectacol-eveniment unic, creat de și pentru locuitorii aceluiași oraș, e un loc de întâlnire între cei aflați mereu în public, dar care își doresc să urce pe scenă, și cei curioși să descopere ce povești și talente ascund străinii alături de care trăiesc.

Ca să ne menținem în formă, în 25 aprilie dăm o fugă la Sibiu cu spectacolul 9 din 10, să respirăm un pic de teatru la Festivalul 25 De Ore De Teatru Non Stop.

Luni, 27 aprilie, ora 19.00
atelier de teatru
Curs de reActorie / Ședința 1 – Atenția
Începem o serie de 10 ateliere în contextul unui laborator de studiu. Aceste ateliere vor avea loc în fiecare luni și au ca scop dezvoltarea unor calități precum creativitatea, atenția, spontaneitatea și încrederea.
cu Leta Popescu, Doru Mihai Taloș și Oana Mardare | înscrieri la 0747 197 501

În fiecare luni, ora 19.00
curs de scriere creativă
Write-out session
În fiecare luni vă invităm la o ședință săptămânală de gimnastică intelectuală: un write-out session în timpul căruia ne vom antrena exprimarea, creativitatea, și vom avea posibilitatea să ne confruntăm scrisul cu reacțiile celorlalți.
cu Alexa Băcanu și Ana Cucu Popescu | înscrieri la 0748 940 531

Marți, 28 aprilie, ora 21.00
spectacol de improvizație
Just Push Play
În fiecare lună îi puteți vedea pe băieți la Reactor, cu noi probe și provocări. Și cu un invitat special: Andrei Teleleu (Trupa Freeze, București).
Totul se construieste pe loc, fără regizor. Telecomanda e în mâna publicului, so Just Push Play!

Miercuri, 29 aprilie, ora 20.00
spectacol de teatru-operă
A#
Spectacolul organizat cu ocazia World Voice Day, precedat de un simpozion susținut de dna. doctor foniatru Rodica Mureșan.
cu Lorena V. Puican, Adonis Tanța, Cristina Tureanu, Andrei Nicoară, Cîmpean Anca
regia Nicole David | costume Denisa Berceanu | scenariu Adonis Tanța

 

CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.