John Edward Hasse, invitat de onoare la Cluj

Home $ Știri Cluj $ John Edward Hasse, invitat de onoare la Cluj

by | Apr 16, 2015 | Știri Cluj

Jazz Day marchează astfel aniversarea a 70 de ani UNESCO, perioadă în care aceasta instituție a promovat evoluția în educație, cultură, știință și comunicare.

Joi, 23 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Europa a Casei de Cultură a Studenților, John Edward Hasse va susține prelegerea „Ambasador al jazzului american în lume”, ca invitat al unei ediții speciale a Cursului de Estetică Jazzului moderat de Virgil Mihaiu, conf. univ. la Academia de Muzică G. Dima & Ambasador al International Jazz Day Romania. Intrarea va fi liberă.

Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc vineri, 24 aprilie de la ora 12, în Sala Sudio a Academiei de Muzica G. Dima / str. I. C. Bratianu nr. 25 Cluj-Napoca. Titlul îi va fi conferit domnului Hasse ca urmare a propunerii formulate de prof. Virgil Mihaiu și Transylvania Cultural Community, organizatorul Zilei Internaționale a Jazzului în România, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite în România.

Apreciat pentru contribuția adusă jazzului de-a lungul carierei sale academice, John Edward Hasse este istoric, curator, autor, conferențiar și lider în domeniul său. În ultimii 30 de ani a condus secția de Muzică Americană de la Smithsonian Institution’s National Museum of American History din capitala Statelor Unite,  a fost curatorul câtorva expoziții despre giganții jazzului, a fondat Orchestra Smithsonian Jazz Masterworks și este președinte al Departamentului Muzical al Smithsonian Institution din Washington DC.

John Edward Hasse este inițiatorul evenimentului global Luna Aprecierii jazzului (Jazz Appreciation Month), celebrat în peste 40 de țări. Este autorul volumului Beyond Category: The Life and Genius of Duke Ellington și editorul albumul antologic Jazz – the First Century (dedicat împlinirii unui secol de la nașterea acestui gen muzical). A fost, de asemenea, co-autor și co-producător al antologiei Discover Jazz și Jazz: Smithsonian Anthology.

 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!