Să iei lămâie!

Home $ Articole $ Să iei lămâie!

by | Apr 20, 2015 | Articole

Lămâia este un fruct din ce în ce mai popular, bucurându-se tot mai mult de simpatia tuturor. Astfel, adaptând versurile referitoare la alt fruct citric, și anume portocala, am putea fredona: “…Lumea toată ne părea o lămâie/ Soare era și el o lămâie…”.

De ce este lămâia din ce în ce mai populară? Deoarece are diverse și diferite întrebuințări, atât în industria cosmetică, cât și în cea culinară, și nu numai. Întrebarea care se pune, în acest context, este: “Dacă viața îți dă lămâi, ce mai poți face cu ele, în afară de limonadă?”.

Lămâia te poate scăpa de mătreață, aciditatea sucului proaspăt stors combătând ciuperca existentă pe scalp. Pentru a prepara în casă acest remediu, trebuie să masăm scalpul cu două linguri cu suc de lămâie, pe care îl lăsăm să acționeze un minut, după care amestecăm o linguriță cu suc de lămâie cu o cană cu apă și clătim părul cu acest lichid. Atât.

Pentru înlăturarea pesticidelor aflate pe fructe și legume, poate fi folosită, de asemenea, lămâia. Fiind un dezinfectant natural, o putem folosi la spălarea fructelor și legumelor, pe care, totodată, le putem lăsa într-un vas cu o soluție făcută cu o lingură cu zeamă de lămâie, două cu oțet și apă, după care le clătim cu apă, sau putem umple o sticlă cu pulverizator cu aceeași soluție, stropim fructele și legumele cu ea, apoi le ștergem cu prosoape de hârtie.

Lămâia ajută asimilarea fierului din alimentele care-l conțin, precum tofu, spirulină, semințe de dovleac, quinoa, fasole, spanac, ș.a., așadar este indicat să consumăm aceste surse optime de fier în combinație cu lămâia.

Lămâia are o mare valoare în alimentație și terapie, încă din vechime fiind recomandată în diferite boli. Se folosește în anemii, viermi intestinali, tulburări circulatorii, bronșită, hiperaciditate, celulită. Vitaminele din grupul B pe care le conține (B1, B2, B3, B5) ajută sistemul nervos. Provitamina A, betacarotenul, ajută în creștere și refacerea țesuturilor. Stimulează pofta de mâncare, digestia și asimilarea, potolește setea, înlătură deranjamentele de stomac, ajută la golirea intestinelor, fluidifică sângele, ajută sistemul imunitar, previne obezitatea, tonifică inima și multe altele.

Astfel, avem nenumărate motive să consumăm zilnic lămâie, și nu doar să consumăm, ci să folosim în felurite scopuri, de la măști pentru corp (din cap până-n picioare: păr, față, unghii, etc.) la soluții pentru curățare. Însă, să ne concentrăm acum asupra beneficiilor pe care le are pentru sănătate uzul intern al lămâii, foloase pe care le-am menționat mai sus. În această idee, vă recomand câteva produse din meniul vegetarian, vegan și raw-vegan al restaurantului Samsara Foodhouse, care cuprind fructul galben, aromat și bogat: superalimentul “Fresh Cleanse”, antreurile “Rulouri de dovlecei cu brânză de capră și busuioc” și “Pizza cu broccoli și Dijon”.

Deci, când viața îți dă lămâi, să le iei.
Nu irosi mâncare. 🙂

Larisa.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!