Alex Metric @ Boiler Club

Home $ Party $ Alex Metric @ Boiler Club

by | Apr 29, 2015 | Party

Alex Metric
Încălzirea: Missile
După: Iv-In

Totul se învârte în jurul muzicii pentru Alex Metric. Fie că e un track original, un remix sau producţie, artistul insistă că trebuie formată o conexiune personală.

Stabilit la Londra, producătorul Alex Metric se bucură de o reputație internațională încă de când și-a făcut un renume drept un DJ al super-cluburilor și al festivalurilor mondiale. Metric este un ”remixer” cu o listă incredibilă de ”clienți”, un artist solo căruia i se cuvin multe succese și un DJ care tocmai a lansat la OWSLA, labelul ce îi aparține lui Skrillex.

Alex a fost solist pentru o trupă live la finele anului 2000, DJ în timpul liber, prezentator la BBC Radio 1 și producător pentru Snow Patrol, The Infadels și Robbie Williams. Artistului i-a fost evident într-un timp foarte scurt că destinul lui muzical constă în reworks-urile lui pentru diferite legende ca Gorillaz, Depeche Mode, Beastie Boys șiPhoenix.

Muzica lui Metric este atât accesibilă, cât și la limita mainstream-ului. Succesul său cu piesa “Open Your Eyes” în colaborare cu Steven Angello e poate cel mai bun exemplu în acest sens.

De atunci, Metric a lansat o serie de EP-uri înviorătoare, sub brandul ”Ammunition”. Toate trackurile create sub această umbrelă, poartă ”amprenta” creatorului lor – de la British big beat la French Touché, de la Primal Scream la The Prodigy.

Dorința lui de a ieși din spațiul de confort continuă să-l împingă pe Metric în necunoscut și în sufletul unui public din ce în ce mai mare. E un perfecționist și refuză orice creație muzicală de plastic în schimbul a ceva cu suflet. Dintre producţiile sale pentru alţi artişti, “Black Sky” de Infadels, este cea care iese cel mai clar în evidenţă. Datorită acestei piese, Metric a ajuns să fie producătorul întregului lor album deoarece trupa nu a mai vrut să îi dea drumul din studio. Adevăratul succes avea să vină în 2006 când a semnat o colaborare cu labelul lui Adam Freeland – “Marine Parade”. Rampa de lansare a fost “Whatshewants” lansat în 2007.

În ceea ce privește ultimele EP-uri lanste – ”Ammunition Pt.3” și ”Ammunition Pt.2”, publicația Vibe le clasifică drept “intense” și “melodice”, Paradise Beats le-a apreciat diversitatea inedită, iar Rolling Tuff le-a clasificat drept ”killer tunes”.

Ultima adăugire la palmaresul lui Metric o constituie ”Safe With You”, o colaborare cu Stuart Price, aka Jacques Le Cont, și Malin, solista de la Niki & The Dove. Piesa a debutat într-una din emsiunile radio ale faimoasei Annie Mac și a fost inclusă în arsenalul label-ului Ministry of Sound.

Odată cu ultimele EP-uri lansate în 2014 – ”Hope” și ”Heart Weighs a Ton Remixes” – Metric își dorește ca muzica lui să continue să inspire și să continue să fie un statement.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!