Scena Urbană revine pe strada Mihail Kogălniceanu

Home $ Articole $ Scena Urbană revine pe strada Mihail Kogălniceanu

by | May 7, 2015 | Articole

Scena Urbană, în parteneriat cu Daisler Print House, vă invită la o nouă discuție despre una dintre cele mai frumoase zone ale municipiului Cluj-Napoca, strada Mihail Kogălniceanu.

Împreună cu partenerii și susținătorii Scenei Urbane din acest an vom readuce în fața publicului imagini și înregistrări de la prima noastră intervenție în acest spațiu, propunerile colegilor arhitecți realizate până în acest moment și ideile copiilor. Toate acestea se vor regăsi într-o expoziție și dezbatere pe care le dorim constructive și deschise publicului de orice vârstă interesat de ceea ce înseamnă spațiul public.

Vernisajul expoziției va fi în data de 22 mai, de la ora 17:30, iar dezbaterea și susținerea proiectelor în 23 mai de la ora 15:00 în fața Colegiului Academic de pe strada Mihail Kogălniceanu.

În 2014, în cadrul proiectului Point of view, am propus un nou mod de a percepe, străbate și trăi un spațiu urban. În acest an, proiectul Urban Butterfy Effect va readuce în discuție acea primă intervenție. Posibile strategii, soluții și idei de amenajare vor fi propuse de cei mai importanți locuitori ai orașului – copiii – și susținute de către arhitecți membrii ai Ordinului Arhitecților din România – filiala Transilvania. În cadrul acestui experiment, mai mulți arhitecți vor fi puși în fața provocării de-a citi, interpreta și susține un punct de vedere trasat pe o coală de hârtie de către copii din clasele I-VIII.

Orice cadru didactic sau părinte interesat de participarea copiilor la proiect este rugat să trimită un email la adresa [email protected] pentru a putea primi planșele de lucru.

Scopul proiectului este de a-i sensibiliza și educa pe cei mici, viitorii beneficiari direcți ai intervențiilor noastre în spațiul urban, cât și de a promova comunicarea între specialiști și comunitate. Subiectul este unul cu impact major, discutat și dezbătut de către specialiști și administrație. Un pas înainte este necesar și de dorit, iar noi idei și modalități de dialog sunt, în opinia noastră, unica șansă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!