Paralimpicii participă la Corporate Games 2015

Home $ Știri Cluj $ Paralimpicii participă la Corporate Games 2015

by | May 12, 2015 | Știri Cluj

Sportivii echipelor naționale de paralimpici participă la prima ediţie Corporate Games Cluj, între 22 şi 24 mai 2015. Membrii Centrului „Lamont” Cluj-Napoca vor participa la o serie de probe demonstrative: atletism, tenis de masă și baschet în fotoliu rulant.

Ediţia Corporate Games de la Cluj este una specială, fiind cea cu numărul 10 desfăşurată în România. De aceea, organizatorii au pregătit încă un moment special, pe lângă cel al paralimpicilor: spectatorii vor avea posibilitatea, dacă doresc, să participe la un meci de baschet în scaun cu rotile, într-o probă ce se anunță a fi foarte interesantă.

Echipa „Lamont” Cluj de baschet în fotoliu rulant a fost înființată în anul 2004, iar 10 ani mai târziu, în 2014, a câștigat titlul de campioană națională. Alte domenii în care paralimpicii clujeni au obținut performanțe deosebite sunt atletismul și tenisul de masă. Ciprian Bărăian are 19 ani și este unul din cei mai buni atleți ai României. A obținut medalii la diferite competiții internaționale, cea mai recentă reușită fiind la Campionatul European Paralimpic de la Universitatea Swansea International Village Sport din Anglia, în 2014.

Petrișor Prundaru practică, de asemenea, atletismul, iar în mai va reprezenta România la Campionatele Mondiale pentru Nevăzători de la Seoul, Coreea. A mai participat anul trecut la Grand Prix Berlin, de unde s-a întors cu o medalie, și-a bătut propriile recorduri de 3 ori tot la Campionatele Europene Paralimpice de la Swansea, iar anul acesta a participat la Grand Prix Tunis, unde a obținut bronzul la proba de 100 m.

La Campionatele de la Seoul, lui Petrișor i se va alătura Abel Ciorap. În vârstă de 17 ani, el a obținut medaliile de bronz în 2013, la Grand Prix Dubai, proba de 800 m, și în 2014, la Grand Prix Tunis, proba de 400 m. Nici echipa de tenis de masă din Cluj nu este mai prejos. Dacian Makszin, Petru Ifrosa și Florentina Hrișcu au participat la numeroase competiții internaționale, de unde s-au întors cu diverse premii și medalii. În această perioadă, ei muncesc pentru visul lor de a ajunge la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în 2016.

Tot pentru calificarea la jocurile de la Rio se antrenează din greu și sportivii Clubului “Ok” din București, aceștia având, de asemenea, rezultate excepționale la concursuri europene și mondiale de tenis de masă. Şi ei vor participa la o serie de probe demonstrațive în cadrul Corporate Games, însă la ediția din București, între 11 și 14 iunie 2015.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!