Concert simfonic, sub bagheta dirijorului Horváth József

Home $ Articole $ Concert simfonic, sub bagheta dirijorului Horváth József

by | May 19, 2015 | Articole

Filarmonica de Stat „Transilvania” are plăcerea de a vă invita vineri la Concertul Simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Horváth József.

Pe scena Colegiului Academic va urca și pianistul Csíky Boldizsár, pentru a interpreta – Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră, de Béla Bartók . Din program fac parte și lucrări ale compozitorilor Ludwig van Beethoven și Leo Weiner.

Concert realizat în cadrul Festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Bucureşti.

József Horváth a studiat dirijat cor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, cu Florentin Mihăescu, Cornel Groza şi Gheorghe Victor Dumănescu. În anul 2001, a absolvit, în cadrul aceleiaşi instituţii, a doua specializare, dirijat orchestră, sub îndrumarea lui Petre Sbârcea. După terminarea studiilor, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Christfried Brödel, János Fürst, George Pehlivanian, Ghennady Rojdestvensky şi Kurt Masur. Evoluţia profesională i-a fost influenţată în mod semnificativ şi de participarea sistematică la repetiţiile şi concertele maeştrilor Claudio Abbado, Rudolf Barshai, Sir Colin Davis, Adam Fischer, Gianluigi Gelmetti, Valery Gergiev, Philippe Herreweghe, Leonard Slatkin, Pinchas Steinberg, Jesús López-Cobos şi George Prêtre.

Pianistul Csíky Boldizsár a urmat Liceul de Artă din Târgu Mureş, unde i-a avut ca profesori pe Szőnyi Márta şi Ávéd Sillo Éva. Şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, cu profesorii Ileana Prada şi Dana Borşan la pian, iar la compoziţie cu Hans Peter Türk. Din anul 1991 a urmat cursuri postuniversitare cu maestrul Jandó Jenő, profesor universitar la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta. În 1992 a primit o bursă de studii la cursurile de măiestrie din Lübeck (Germania), cu profesorul Lev Naumov. Între anii 1993-1997, a participat la cursurile de măiestrie susţinute de profesorul Walter Krafft din München.

PREŢUL BILETELOR
Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, la parter în incinta Casei de Cultură a Studenţilor, Tel. 0264 43 00 60) conform programului: Luni & Miercuri 10 – 14, Marţi & Joi 12 – 18 şi Vineri 10 – 14 sau cu o oră înainte de concert, direct de la locaţia acestuia.

20 lei preţ întreg / concert
10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari) / concert
Atenţie: În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!