Cupa Clujului Light Soft la Squash 2015 – Ediţia a II-a

Home $ Sport $ Cupa Clujului Light Soft la Squash 2015 – Ediţia a II-a

by | May 25, 2015 | Sport

Squash Club Cluj-Napoca vă invită la o nouă sesiune de squash. Ediţia a II-a a turneului de la Cluj este programată în perioada 30-31 mai 2015 (sâmbătă şi duminică) şi contează în cadrul ultimei etape a  Campionatului Naţional de Squash!

Clubul clujean dispune de două săli indoor omologate internaţional. La etapa de la Cluj şi-au anunţat prezenţa peste 80 de jucători (masculin şi feminin) legitimaţi în Diviziile A, B şi Fete. Turneul de pe Someş a devenit deja un punct de referinţă în România a acestui intens sport, care are tot mai mulţi adepţi în ultimii ani.

Pentru persoanele aflate în criză de timp, squash-ul poate reprezenta soluţia ideală pentru practicarea unui sport care să le redea tonusul  din timpul zilei. O repriză de  squash de maximum o oră poate duce la arderea a circa 1200 calorii, echivalentul a câtorva şedinţe în sala de fitness. De altfel, squash-ul  are mari şanse să obţină statutul de disciplină olimpică începând cu JO 2020 din Tokyo.

„Ne bucurăm că squash-ul a câştigat tot mai mulţi adepţi la Cluj. Deocamdată suntem singurul club din oraş, afiliat la Federaţia Română de Squash şi cu terenuri  omologate la standarde internaţionale. Pentru ediţia de anul acesta am pregătit şi premii în bani pentru Divizia A din partea LightSoft, dar şi vouchere  pentru echipamentul specific acestui sport de la Eye Rackets, valoarea totală a premiilor depăşind suma de 1000 USD . Avem o veste importantă pentru jucătorii din Cluj. În luna septembrie vom inaugura încă două săli de squash la standarde de omologare similare, în aceeaşi locaţie, pentru a da posibilitatea mai multor pasionaţi de sport să descopere squash-ul”

Claudiu ZIRBO, organizator şi administrator Squash Club Cluj-Napoca

Un moment inedit al primei ediţii din 2014 a fost finala Diviziei „B” care a fost disputată de doi clujeni, Călin Codarcea şi Mircea Babă (campion). Să sperăm că trofeul Diviziei „B” va fi apărat de clujeni!

SISTEMUL DE JOC ŞI PUNCTAJ                                           
-Masculin Divizia A – sistem MONRAD, tablou 32
-Masculin Divizia B – sistem MONRAD, tablou 32
-Feminin – sistem MONRAD, tablou 16

Se joacă 3 din 5 seturi pe tablourile principale, indiferent de categorie. Se joacă 3 din 5 seturi în finala mare şi în finala mică, iar pe tablourile secundare se joacă 2 din 3.

Scorul se va ţine după sistemul PAR 11 (Point a Rally pâna la 11) cu diferenţă de minimum 2 puncte (ex: începând cu scorul 10 egal, setul se prelungeşte până când unul dintre jucători se distanţează la 2 puncte). Toate meciurile vor fi oficiate de arbitri licenţiaţi ai Federaţiei Române de Squash.

Detalierea regulilor de participare şi organizare, precum şi orice alte informaţii referitoare la concurs, pot fi gasite vizitând site-ul: https://www.frsquash.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!