Concert simfonic al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” - Evenimente din Cluj Napoca
Concerte

Concert simfonic al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Joi, 28 mai, la sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai va avea loc, începând cu ora 19, concertul simfonic susţinut de orchestra „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”.

Soliştii vor fi Andrei Oşan (clarinet, Master I, clasa lect. univ. dr. Flavius Trif) care va interpreta Fantezie pe teme din Rigoletto de Luigi Bassi, Radu Adrian (anul I, clasa prof. univ. dr. Daniel Goiţi) care va interpreta Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, în si bemol major, op. 19 de Ludwig van Beethoven, Iulia Toma (anul III, clasa prof. univ. dr. Adriana Bera), în interpretarea căreia vom asculta Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, în la major, S. 125 de Franz Liszt şi Attila Fábián (Master I, clasa prof. univ. dr. Vasile Jucan), care va interpreta Concert pentru violoncel şi orchestră în re minor de Édouard Lalo.

Dirijor va fi Vlad Agachi, unul dintre cei mai activi tineri artişti români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea lui Daniel Barenboim. Palmaresul artistic este conturat de concerte alături de filarmonicile din România şi din străinătate (Porto, Wrocław, Boston, Haifa, Arkhangelsk, Piura), precum și obţinerea unor burse internaţionale, printre care participarea la prestigiosul festival de la Tanglewood (SUA). Pregătirea muzicală a orchestrei a fost realizată de maestrul Gheorghe Dumănescu.

CLUJLIFE - Te scoate din casă!

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.