Concurs: Robin and The Backstabbers – Ce a vrut să spună eul liric?

Home $ Articole $ Concurs: Robin and The Backstabbers – Ce a vrut să spună eul liric?

by | Jun 1, 2015 | Articole

Robin and the Backstabbers sunt o formație misterioasă – pentru nouveniți, chiar și numele lor poate părea criptic. Melancolici din fire, și-au intitulat primele două albume după regele neintitulat al tristeții, Bacovia, din simplu motiv că au putut. Solistul Robin explică:

Aveam multe versuri scrise și mă uitam peste ele și am dat peste „privește savant cu inima beată de iubire”. Și atunci am zis „ce bun e ăsta!”. Și l-am luat și stăteam și mi-l cântam, dar eram foarte mahmur, abia mă trezisem. Mi-am zis totuși că ceva nu-i în regulă, nu-i în regulă, nu-i în regulă. Repetam „privește savant, privește savant…” și atunci mi-am dat seama. Nu, stai puțin, ăsta e un vers din Bacovia. Mi-am adus aminte că hotărâsem între timp că piesa o să se numească „Bacovia Overdrive”.

Al doilea lor album se numește Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel’sk și s-a lansat toamna trecută. Arhanghel’sk, conform Wikipedia, este un oraș din Nord-Vestul Rusiei. Așadar, misterul continuă.

Dar lovitura de grație vine abia acum. În urmă cu doar o lună, băieții au scos ultimul lor single. Se numește „Muzică în cântece” și prezintă o suită de cupluri dansând pe muzica spintecătorilor. Deși ne-a plăcut muzica și coregrafia, ori de câte ori am ascultat melodia, mesajul piesei ne-a cam scăpat. Ermetism pur sau Luceafăr de 2015?

Așa că TIFF și ClujLife lansează un concurs în ediție limitată! Lasă-ne până miercuri, 3 iunie, ora 9PM, un scurt comentariu cu ce ai înțeles tu din versuri iar noi te premiem. Cei mai originali 3 comentatori primesc bilet la concertul băieților de joi, 4 iunie, iar locul 1 primește și o copie după ultimul lor album. Pentru a putea beneficia de premiu, dă share public pe Facebook la acest articol, cu mesajul “Am dezvăluit misterul Arhanghel’sk! – http://cjl.ro/vSm #clujlife #hailatiff.
Mai jos ți-am pus la dispoziție piesa și versurile, pentru inspirație. Baftă!

Încă puţin, încă puţină lumină, mai e timp de un cântec, sticla e încă plină.
Oraşul si noaptea dansează afară, dar în rochia serii, noaptea moare fecioară.

Acum că ne ştim, o să plec ultimul pentru ultima oară, o să plec vinovat şi e noapte afară.
O dorinţă difuză, o chemare neclară – obrazul meu mângâiat de o mână murdară.

Cimitirele-s goale, lumea largă e plină, dar mai stai doar putin, sunt încă ud de benzină.
O greşeală voită, o mireasă grăbită se lungeşte în flăcări şi se cere iubită.

Mişcările ei – evanghelii abrupte. Mirosul ei moale de degete rupte arătând spre nicaieri in mod special, adică spre acas’.

Noapte de nepătruns, m-ai chemat şi ţi-am răspuns. Noapte de nepătruns, am venit şi te-ai ascuns.
Noapte de nepătruns, m-ai chemat doar sa văd măcelarul senil înjurând preoteasa & văduve blânde mâncându-mi mireasa la vecernia de joi un cântec nou printre noi şi muzică în cântece.

Update
Concursul s-a încheiat și a venit vremea să anunțăm premianții. Chiar dacă ați fost puțini, ați venit cu destule interpretări cât pentru o ceată întreagă.
Locul 3 îl primește Milena Mistodie, cu mențiunea „Te-ai gândit să scrii versuri pentru formație?”
Locul 2 îi revine Dariei Răduțiu, cu mențiunea „Așa o fi”.
Iar locul 1 cu steluță, adică bilet+albumul Arhangel’sk merge către Adina Uifăleanu, cu mențiunea „Apucă-te urgent de scris nuvele. Ioan Slavici ar fi mândru de tine”.
Câștigătorii vor fi contactaţi pentru detalii. Mulțumim tuturor participanților.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!