Program special MiniReactor

Home $ Articole $ Program special MiniReactor

by | Jun 9, 2015 | Articole

Clujul își recuperează #Someșul! 13-14 iunie este weekendul #SomeșDelivery. Mini Reactor este platforma din cadrul Reactor de creație și experiment, destinată copiilor.

Această platformă promovează și susține arta independentă pusă în slujba educației și a dezvoltării personale. Mini Reactor oferă tot felul de evenimente destinate celor mici: spectacole de teatru de păpuși, spectacole de magie, storytelling, proiecție de animații, ateliere artistice, educaționale și creative și multe alte surprize!

Weekendul acesta, Mini Reactor redescoperă Someșul pentru micii Clujeni! Duminică 14 iunie, la ora 11:00 Madam Pove îi așteaptă pe copii pe terasa Atelier, tot acolo vă veți întâlni cu cățelușa Bailey, protagonista unui atelier Cric-Cric special. De al ora 13:00 Vă așteptăm în curtea Teatrului Maghiar, împreună cu Dopi-Dop și Stropi-Strop pentru un atelier eco-friendly. Vom învăța să facem marionete din dopuri și apoi ne vom distra cu o bătaie cu apă binevenită într-o zi caldă de vară.

14 iunie, ora 11:00
MINI REACTOR DELIVERS

Locație: terasa Atelier – lângă podul Horea
RECOMANDAT: copiilor (4+) și părinților

Duminică, 14 iunie, de la ora 11, descoperim Povestea Turtiței Rumenită într-o versiune un pic diferită. Madame Pove va adapta cunoscuta poveste a turtiței rătăcită în pădure, plasând acțiunea de-a lungul malului unui râu. Astfel Turtița va întâlni în drumul ei personaje din lumea animalele care locuiesc pe lângă râu, animale care pot fi prietenoase sau periculoase. De la ora 12, alături de psihologul Anca Zăgrian, instructorul canin Iulia Lazăr și desigur, cățelușa Bailey, propun părinților și copiilor un atelier alternativ, pentru dezvoltarea socială și emoțională a copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani, care are la baza povești cu tâlc și activități asistate de animale. Prin intermediul jocului, poveștilor și activităților interactive cu cațelul nostru talentat, copii vor putea să își înțeleagă, accepte și respecte unii altora propriile nevoi, dar și nevoile mediului înconjurător, să conștientizeze relația lor cu natura și impactul pe care îl pot avea asupra mediului. Activitătatea este precedată de discuții cu părinții.

14 iunie, ora 13:00
DOPI-DOP ȘI STROPI-STROP

Locație: curtea Teatrului Maghiar
Recomandat copiilor 4+

Dopi-Dop și Stropi-Strop este un Creative Water Friendly Workshop destinat copiilor, o propunere de activități dedicate educării și formării prin cultură și artă. 2 traineri cu experiență în munca cu copii vor coordona activitatea celor mici într-un mediu outdoor propice cursului propus. Un număr de 15 copii, care vor participa pe baza înscrierii la acest workshop vor asculta mai întâi povestea lui ”Dopi-Dop” și a mamei sale, doamna Peta, o poveste eco-friendly în care vom învăța împreună despre reciclare, curaj, încredere în propriile vise, inițiativă personală și despre apariția fantastică a primei marionete din dopuri. Apoi, copii vor învăța cum să își confecționeze singuri o astfel de marionetă și vor pleca acasă cu un nou mic prieten. A treia etapă a activității va fi una extrem de distractivă. Vom organiza un water fight muzical, în care cei mici vor utiliza pet-uri umplute cu apă pentru a se bucura de răcoare într-o zi caldă de vară. Să creștem cu o nouă realitate: Someșul prietenul nostru, într-un mod responsabil.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!