Maratonul Resuscitării @ Parcul Central

Home $ Articole $ Maratonul Resuscitării @ Parcul Central

by | Jun 16, 2015 | Articole

Maratonul Resuscitării este un eveniment organizat de către medicii si paramedicii voluntari SMURD CLUJ și îsi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare.

În cazul unui stop cardio-respirator, suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de recuperare după instalarea unui stop cardio-respirator. Pe de altă parte, victimele cărora nu li se acordă suportul vital bazal au șanse minime de a supraviețui în urma unui stop cardio-respirator.

În cadrul evenimentului, medicii și paramedicii SMURD vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit de dimineață până seara pentru o zi întreagă, doritorii având posbilitatea de a exersa în mod practic aceste manevre.

Prin această inițiativă ne dorim să încercăm să ne aliniem standardelor europene care presupun cunoașterea manoperelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate dar si să răspundem solicitărilor venite din partea dumneavoastră legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate in stare critică.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!