Premieră la Reactor @ Cluj Never Sleeps

Home $ Articole $ Premieră la Reactor @ Cluj Never Sleeps

by | Jun 18, 2015 | Articole

Spațiul cultural Reactor de creație și experiment, dedicat promovării producțiilor independente de teatru, aduce în programului artistic al evenimentului „Cluj Never Sleeps”, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, un spectacol inedit, participativ, care își propune să reprezinte o experiență unică și să se preteze gustului unei generații tinere de public.

Spectacolul Monstruoasa poveste a fecioarei care aștepta să răsară soarele sau Isterie este unul itinerant, așadar nu se va limita la sala de spectacole, ci va acoperi o cât mai mare parte din clădirea fostei tipografii, într-o încercare de a crea o experiență cât mai puternică și a elimina, pe cât posibil, distanța dintre public și poveste. Spectacolul este adaptarea unei legende japoneze și, deși este plasat în lumea de aici și acum, păstrează anumite elemente de atmosferă ale țării din care provine.

Povestea este aceea a unui spirit în căutare de răzbunare și pace, prin întâlniri multiple și de-a lungul unui timp îndelungat, în care lumile se confundă, iar timpul dispare. Într-o casă veche și întunecată, eroina noastră își croiește drum către lumină, urmată de aproape de spectatorii care vor rătăci împreună cu ea printre apariții neobișnuite și lumi răsturnate. Ceea ce începe ca povestea banală a doi tineri care abia încep să se cunoască, se transformă pe parcurs într-o experiență acaparatoare, în care ne simțim atrași fără voie. Aparența de realism e trădată din ce în ce mai des de ruperi de ritm, de inserții bizare și comportamente imprevizibile, pe măsură ce vechea casă începe să-și dezvăluie secretele.

de Alexa Băcanu
regia: Diana Dragoș
cu: Raluca Mara, Andrei Stan/Balázs Bodolai, Cătălin Filip, Miron Maxim, Paul Socol, Oana Mardare și Adonis Tanța
muzica: Fluidian
visual advisers: Liviu Bulea, Mihai Nuțu
fotografii: Cătălin Grigoriu
design afiș: Irina Iacob
mulțumiri: Mihai Stanciu, Dusty Sounds.

Premiera va avea loc în data de 23 iunie, fiind urmată de alte două reprezentații în 24 și 25 iunie, de la ora 23.00.

Accesul e gratuit, dar se va realiza doar pe bază de rezervare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!