Reactor – program septembrie 2015

Home $ Articole $ Reactor – program septembrie 2015

by | Sep 8, 2015 | Articole

Deschiderea stagiunii la Reactor de creație și experiment

Luna aceasta la Reactor va invitam sa redescoperiti spiritul adolescentei in cadrul proiectului Teen Spirit.  Inceput in luna iunie prin realizarea documentarii in licee, proiectul Teen Spirit se va concretiza prin prezentarea celor doua spectacole de teatru inspirate de universul adolescentei:
20 si 21 septembrie, ora 20:00 – DISPARITIA, de Alexa Bacanu,  regia Leta Popescu.
30 septembrie, ora 20:00 – NU CRED CA O SA IMI TREACA VREODATA, concept: Raul Coldea si Petro Ionescu. IndependNet – reteaua teatrelor independente propune o colaborare a teatrelor independente la nivel national si aduce in programul nostru doua spectacole invitate:
25 septembrie, ora 20:00 – 2 ORE, o productie Teatru Fix din Iasi.
26 septembrie, ora 20:00 – CASA DIN COPAC, o productie Aualeu Teatru, din Timisoara.

In 13 septembrie premiera spectacolului PANOPTICON deschide stagiunea Reactor (cu Raluca Mara, George Sfetcu, Paul Socol). Regia si dramaturgia spectacolului o semneaza tanarul regizor Alexandru Istudor, absolvent al Facultatii de Litere la UBB, sectia literatura comparata-engleza, si masternad in regie de teatru la Royal Holloway, University of London. „Ne intereseaza in a oferi spectatorului o mostra a ceea ce inseamna sa experimentezi tortura fizica şi psihologica şi a modului in care suspecţii de terorism erau reţinuţi fara a fi judecaţi pe o perioada nedeterminata. In acelaşi timp, avand in vederea gravitatea subiectului piesei, am considerat ca e important sa nu ne pierdem ironia, simţul umorului şi parodierea unor abuzuri şi excese ale tuturor parţilor implicate.” (Alexandru Istudor, despre Panopticon)
Premiera: duminica, 13 septembrie, ora 20:00. Urmatoarea reprezentatie: miercuri, 16 septembrie, ora 20:00. Mai multe detalii despre programul nostru puteti gasi pe site reactor-cluj.com.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!