Start înscrieri la Târgul de Cariere!

Home $ Știri Cluj $ Start înscrieri la Târgul de Cariere!

by | Sep 9, 2015 | Știri Cluj

Aproximativ 200 de companii sunt așteptate la ediția de toamnă a Târgului de Cariere (TdC), eveniment care va avea loc în Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca (22-23 octombrie), Iași, Sibiu și Tîrgu-Mureș.

Companiile au vacante câteva mii de locuri de muncă, oportunități de internship și stagii de practică, iar o parte dintre ele sunt deja anunțate pe site-ul oficial targuldecariere.ro. Printre cei care vor bifa lista de prezență la TdC în octombrie și noiembrie 2015 se numără: Arvato Bertelsmann, Bombardier, Bosch, CIE Matricon, Competence Call Center, DB Schenker, Delphi, Office Depot, Preh, Renault, Schaeffler, Stefanini și Sykes. Va avea loc și în acest an o nouă ediție a Târgului de Cariere în IT, eveniment de nișă dedicat exclusiv pasionaților și specialiștilor din acest domeniu. Printre giganții din mediul business prezenți la cea de-a 7-a ediție a evenimentului se numără Accenture, Endava, KFC, McDonald’s, msg systems, Siemens, Steelcase, Unicredit Business Integrated Solutions și Yardi Systems.

Profilul candidatului TdC
Cei mai mulți participanți la TdC care își caută un loc de muncă sunt studenți, peste 59,70%, urmați de absolvenți de facultate – 23,05% și de absolvenți de master: 10,38%. Cei mai puțini sunt cei care au finalizat doctoratul – 0,67 – și tinerii care au terminat liceul ori școala generală – 6,20%. În privința domeniilor în care sunt specializați aceștia, cei mai mulți lucrează în IT și Software, în sectorul financiar-bancar ori în asigurări, marketing, publicitate și media ori în industria auto și construcții. „În continuare, la mare căutare sunt tinerii din sfera IT-ului, a ingineriei și a limbilor străine; vor fi însă oferte considerabile și din domeniul financiar-bancar, logistică și transport, marketing și publicitate, în domeniul farmaceutic, în industria alimentară sau în consultanță“, afirmă Louisa Olar.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!