Cine-concert Cutia Pandorei @ Colegiul Academic

Home $ Articole $ Cine-concert Cutia Pandorei @ Colegiul Academic

by | Sep 20, 2015 | Articole

Cine-concert Cutia Pandorei, acompaniat de Filarmonica de Stat Transilvania.
Regie: Georg Wilhelm Pabst
Musica: Dominik Schuster
Dirijor: Stefan Geiger

Georg Wilhelm Pabst a adus-o pe ecran pe cea mai seducătoare dintre femmes fatales. În capodopera sa, ”Cutia Pandorei”, din anul 1929, Lulu duce la nefericire un bărbat după altul. Rămâne un mister, dacă ea își folosește puterea de seducție fără scrupule sau dacă îi rănește în mod involuntar. Actrița Louise Brooks a desființat câteva tabuuri prin felul natural de a juca, fiind pusă în scenă într-un mod briliant de regizorul Pabst.

În anul 2014, ”Cutia Pandorei” a fost prezentată pentru prima oară cu coloana sonoră a lui Dominik Schuster la Ateneul din București. Acum, la Cluj-Napoca, are loc a doua reprezentație din lume. Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania va fi dirijată de Ștefan Geiger din Hamburg, unul dintre cei mai renumiți dirijori pentru muzică de film orchestrală. Stefan Geiger și Filarmonica de Stat Transilvania au avut deja la Cluj-Napoca un cine-concert în aer liber de excepție, în 2013, în fața Casinoului, cu ”Aventurile Prințului Achmed”.

Cu noua reprezentație ”Cutia Pandorei” și coloana sonoră a lui Dominik Schuster, Centrul Cultural German și Filarmonica de Stat Transilvania, cu sprijinul Institutului Goethe București, își continuă colaborarea pe proiecte neobișnuite și inovative.

Preţ bilete: 20 lei preţ întreg || 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari). Biletele se pot cumpăra de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locaţia acestuia, în limita locurilor disponibile. În ziua concertului, Agenţia de bilete este deschisă în intervalul 10-14!

#Concurs: Punem la bataie o invitatie dublă pentru acest eveniment. Pentru a intra in concurs trebuie sa postezi urmatorul mesaj pe wall-ul tau de Facebook: “#ClujLife ma scoate din casa la… http://cjl.ro/2Ea” si sa revii cu un comentariu, mai jos, pentru verificare.
Invitatia a fost castigata de catre Oana Grigoras.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!