Cea mai mare competiție sportivă de anul viitor, Fed Cup, va avea loc la Cluj

Home $ Sport $ Cea mai mare competiție sportivă de anul viitor, Fed Cup, va avea loc la Cluj

by | Sep 22, 2015 | Sport, Știri Cluj

Cel mai mare eveniment sportiv de anul viitor din România va avea loc la Cluj-Napoca.

Astăzi a venit confirmarea din partea Federației Române de Tenis privind organizarea întâlnirii de Fed Cup by BNP Paribas, reprezentantele României și Cehiei ajungând în Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc în 6 și 7 februarie 2016, la Sala Polivalentă și va aduce cel puțin 3 jucătoare din Top 10 WTA: Simona Halep, Petra Kvitova și Lucie Safarova.

În urma competiției câștigată în Canada cu scor general 3-2, România s-a calificat în Grupa Mondială la 22 de ani de la ultima prezență în cadrul evenimentului. În 1980, România și Cehia s-au întâlnit din nou în cadrul Fed Cup, însă româncele Virginia Ruzici, Florența Mihai și Lucia Romanov au fost înfrânte cu scot final 1-2.

“Cel mai mare eveniment sportiv organizat de România anul viitor, întâlnirea de Fed Cup România – Cehia, nu poate fi desfășurat decât în cea mai mare și mai modernă sală pe care o are țara noastră, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. În acest fel, ne ținem și promisiunea de a ajunge în cât mai multe orașe din România cu cele două echipa tricolore, Fed Cup și Cupa Davis, după Brașov, Sibiu, Galați și Constanța. Va fi un meci greu în care vor fi implicate jucătoare din top 10 WTA. Însă, având experiența altor evenimente de acest fel, am convingerea că cei aproape 7.000 de spectatori, care vor fi în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vor fi gata să susțină din tribune încă un succes al tricolorelor”., a explicat George Cosac, președintele FRT, pe site-ul federației. (sursa)

În acest an, reprezentantele României sunt Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru. Fed Cup este cea mai importantă competiție pe echipe de tenis feminin, anul acesta înscriindu-se 350 de jucătoare din 99 de țări. România a fost prezentă, pentru prima dată, în anul 1963.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!