Șapte premiere și o microstagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Home $ Știri Cluj $ Șapte premiere și o microstagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

by | Sep 24, 2015 | Știri Cluj

Au început repetițiile la prima premieră a acestei stagiunii: Iulius Caesar de William Shakespeare pus în scenă de Silviu Purcărete, spectacol care are premiera pe 9 octombrie, în Sala Mare.

Următoarea producţie a acestei stagiuni este o adaptare după romanul America de Franz Kafka, regia fiind semnată de către directorul Teatrului Național din Praga, Michal Dočekal. Vrăjitorul neîndemânatic de Pál Békés – un spectacolul pentru copii –  va fi pus în scenă de László Béres, muzica fiind semnată de Tibor Cári. În luna februarie 2016, regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Maghiar cu Pelicanul  de August Strindberg, iar spectacolul Domnișoara Julie de acelaşi autor va fi reluat după o pauză de doi ani.

În luna martie 2016, regizorul francez deţinător al Premiului Tony, Dominique Serrand, montează un spectacol scenariu bazat pe mai multe recvieme muzicale. De asemenea, în luna mai 2016 va avea loc premiera absolută a piesei Galoşii semnată de dramaturgul târgumureşean György Dragomán şi pusă în scenă de cunoscutul regizor de film János Szász. Mihaela Panainte va regiza, în Sala Studio, un spectacol după poemul Cartea bătrânilor de Domokos Szilágyi.

La fel ca în stagiunile anterioare, programul teatrului va fi îmbogăţit cu programe conexe; vor avea loc spectacole lectură, vor fi invitate teatre, va continua seria de discuții Livingroom, se vor organiza concerte și discuții pe diverse teme.

De asemenea, la începutul lunii decembrie Teatrul Maghiar de Stat va organiza o microstagiune în care vor fi prezentate atât cele mai recente premiere cât și cele mai importante spectacole ale stagiunilor anterioare.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!