Herbstfest oferă oportunități de angajare la firmele germane din Transilvania

by | Sep 29, 2015 | Festivaluri, Știri Cluj

Companiile nemțești din Transilvania vin cu oportunități de angajare în cadrul Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane. Între 2 și 4 octombrie, tinerii în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la standurile firmelor germane din Piața Unirii. Printre companiile germane care oferă locuri de muncă sunt: Bosch, EBS, Klausenwerk, Kronospan, MHP, Siemens, Telenav. 

“Clujul ne oferă în continuare un pool consistent de resurse umane cu un înalt grad de specializare, dar și absolvenți tineri dornici să învețe și să își dezvolte o carieră profesională în cadrul EBS. Prezența noastră în cadrul Herbsfest 2015 va aduce o paletă de joburi complexe, disponibile la ora actuală în EBS: Transition Manager, Operational Manager, Service Manager, programatori Java, programatori .Net, programatori ABAP, programatori Cobol,  Consultanți QA și programatori Embedded.”, a declarat Diana Stănese, Senior Vice President EBS Romania.

Platforma ”Hai acasă!” face parte din demersul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) de promovare a implicării studenților și absolvenților români în dezvoltarea României pe plan economic și social. De asemenea, reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), studenți și absolvenți din Germania, Franța, Marea Britanie, Danemarca vor aștepta tinerii la caravana LSRS pe 3 octombrie, între orele 13.00 și 15.00, în Piața Unirii. Voluntarii vor oferi celor interesați informații practice despre sistemul academic, modalități de admitere și viața studențească.

Tot pe teme educaționale și oportunități de angajare se va discuta și în cadrul dezbaterilor: ”Tineretul reprezintă viitorul” și “Oferte educaționale pentru tineri în Cluj-Napoca”. Studenți, absolvenți, profesori, precum și reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai Ambasadei Germaniei, ai companiilor germane și ai mediului de afaceri clujean vor trata subiecte precum: cerințele economiei către instituțiile de învățământ, problematica forței de muncă calificate, migrarea elitelor în străinătate, promovarea tinerilor de către statul român, situația locuințelor în Cluj-Napoca pentru tineri, așteptările orașului Cluj după anul 2015, etc.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This