Interviu: AlternArena – un concept diferit de concerte live

Home $ Interviuri | #clujlife $ Interviu: AlternArena – un concept diferit de concerte live

Pentru toamna aceasta a fost deja confirmată o serie de 5 concerte în parcarea subterană de la Cluj Arena. Noul proiect se numește AlternArena, iar printre trupele care vor concerta în perioada octombrie-decembrie se numără: Vița de Vie, Luna Amară, Urma, Coma, E.M.I.L., Robin and The Backstabbers, Byron, Travka și Grimus.

Am vrut să aflăm mai multe despre acest proiect, cum a apărut ideea, cui se adresează, care vor fi prețurile biletelor și unde se vor ține afterparty-urile 🙂
Mulțumim Alexandrei – PR-ul AlternArena – pentru răspunsuri.

Pentru început, ce reprezintă AlternArena?
AlternArena reprezintă un concept de evenimente muzicale live dedicat publicului tânăr clujean, ce doreşte să promoveze cultura muzicii alternative. Genurile muzicale predominante sunt: alternative rock, alternative indie, pop-rock, nu metal și post-rock.

Bănuiesc că primul keyword pentru acest proiect a fost “alternativ”. Ați căutat un astfel de spațiu potrivit ideei voastre și v-ați decis asupra parcării subterane de la Cluj Arena.
De ce ați ales acest loc și cum se potriveste el pentru seria de concerte Alternarena?

Când ne-am decis să organizăm aceste evenimente am știut că trebuie să găsim un spațiu care să se potrivească la nivel conceptual cu tot ceea ce reprezintă AlternArena. Am avut mai multe variante, iar în final ne-am decis asupra parcării subterane Cluj Arena, deoarece reprezintă un spațiu alternativ care se potrivește perfect cu natura evenimentelor noastre. Astfel Cluj Arena se transformă în arena muzicii alternative, mai bine spus AlternArena.

Cum va fi amenajat spațiul și care va fi numărul maxim de persoane admis?
Parcarea va fi amenajată astfel încât publicul nostru să se bucure de toate avantajele pe care le pune la dispoziție un club, însă cu o capacitate mai mare (2000 de persoane). Vor fi spații special amenajate pentru garderobă, stand de merchandise, toalete, bar, casierie, în concluzie tot ce este nevoie pentru a asigura confortul publicului.

Care este programul-structură a evenimentelor și cumde ați decis să puneți accent pe trupe românești?
Ne-am decis ca în prima parte a proiectului (care are loc anul acesta) să punem accentul pe trupele românești, deoarece considerăm că este foarte important să promovăm artiștii români de calitate. Programul fiecărui eveniment va fi constituit din prestanţa live a două trupe consacrate, însoţită de o trupă newcomer locală, asumându-ne astfel și rolul de susţinător a artiştilor clujeni.

Care sunt prețurile biletelor și cum pot fi acestea achiziționate? Există posibilitatea cumpărării unui abonament?
Biletele pot fi achiziționate online [aici] la prețul de 25 de lei până la data de 30 septembrie, după care prețul acestora crește la 35 de lei. În seara evenimentului pot fi achiziționate, în limita locurilor disponibile, la prețul de 35 de lei.
Trebuie precizat faptul că elevii și studenții își pot achiziționa biletul la prețul de 25 de lei, chiar și în seara evenimentului, dacă au asupra lor carnetul de note vizat. De asemenea, minorii au acces la concerte doar sub însoțirea unui adult.

Primele 5 evenimente Alternarena fac parte dintr-o primă etapă a acestui proiect? Va exista o continuare și în primăvară-vară?
Anul acesta are loc prima etapă a proiectului AlternArena, moment în care ne concentrăm mai mult pe promoarea artiștilor din România. Cea de-a doua parte se va desfășura în primăvara anului următor și va avea protagoniști și din afara țării noastre.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de AlternArena, fiți cu ochii pe pagina noastră de Facebook.

Apropo, nu uitați de concursul pentru primul concert. Detalii aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!